Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Dogajanje v okviru Blejskega medgeneracijskega projekta v mesecu Oktobru.

Zakorakali smo v mesec oktober in v okviru našega blejskega medgeneracijskega projekta je bilo moč zaznati jesensko razpoloženje.

 

V okviru škratje ustvarjalnice so otroke popeljali skozi jesenske pravljice.  Otroci so skupaj s škratom in gospo Slavi Lokar ustvarjali ježke iz slanega testa ter netopirčke.

Jesen je poskrbela za večjo udeležbo pri vseh dejavnostih, ki jih pokriva blejski medgeneracijski projekt.

Najbolj so bile obiskane fizične vadbe, kar je zelo spodbudno in kaže na ozaveščenost ljudi o zdravem načinu življenja, kot tudi tečaj nemškega jezika, kjer se ne srečujejo le začetniki vendar tudi osebe, ki si želijo osvežiti znanje. Pravijo, da je treba jezik negovati.

 

V okviru projekta smo gostili tudi zeliščno delavnico, ki jo pripravlja Razvojna agencija Zgornje Gorenjske.

Udeležencem, prebivalcem občine Bled in Gorje, smo na ta način ponudili dodatno lokacijo na Bledu, saj se je v preteklosti delavnica izvajala le v občini Gorje.

Moja želja znotraj Blejskega medgeneracijskega projekta je, da bomo medsebojno uspešno sodelovali in tudi v prihodnje gostili podobne projekte za dobro vseh nas. 

 

V novembru pripravljamo nekaj novosti, za predšolske otroke ter otroke nižjih razredov osnovne šole organiziramo Glasbene urice, ki jih bo prostovoljno vodila upokojena visokošolska učiteljica ter predavateljica za Glasbeno didaktiko ter glasbene vsebine in praktikum gospa Darinka Bole.

Z društvom upokojencev Bled ter Medgeneracijskim centrom Radovljica bomo pripravili tečaj Moč dobre komunikacije ( prijave na 031238824)

Polona Knific, transformativna mediatorka bo pripravila brezplačno delavnico Mediacija v vsakdanjem življenju, na kateri boste izvedeli več o mediacijskih veščinah in komunikaciji ter se seznanili z možnostjo vključitve v mediacijski proces.

V sodelovanju z Urško A.Potočnik ter Petro Golinar pripravlajmo tudi delavnico izdelave preprostega mozaičnega cvetličnega lončka (zbiramo prijave na 031238824)

 

Podrobnosti v urniku oz. Facebook strani Blejski medgeneracijski projekt.

Dobrodošli prav vsi, pri nas mej ni, pri nas šteje le dobra volja.

 

Oglejte si tudi