Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Nesreča ob jezeru - tovornjak prebil ograjo in skoraj končal v vodi

Danes zjutraj se je ob Blejskem jezeru zgodilo, kar s strahom slutimo prav vsak dan vsi tisti, ki živimo ob jezeru, z njim in zanj. Na najbolj izpostavljenem ovinku je z državne ceste proti Bohinju preko sprehajalne poti zapeljal tovornjak – hruška, poln betona. Pri tem je prebil cestno varovalno ograjo, pred seboj podrl tri krepka drevesa, medtem ko ga je druga skupina dreves zadržala. K sreči je kljub zmaličeni kabini voznik preživel in tovornjak z betonom ostal na kopnem! Le sreča v nesreči.

Občina Bled pa že več let Vlado RS, pristojna ministrstva in odgovorne opozarja na nevzdržno stanje državne prometne infrastrukture na Bledu. Stanje je alarmantno, saj zaradi neprimernih državnih cest skozi naselje in ob jezeru ne trpijo le prebivalci in obiskovalci Bleda, temveč celotno gospodarstvo regije in predvsem varnost vseh, ki na Bledu živijo oziroma ga obiskujejo. V primeru takšnega dogodka s cisterno olja ali drugih nevarnih snovi pa lahko samo slutimo razsežnosti ekološke katastrofe. Današnja nesreča dokazuje, da je naše opozarjanje na mestu.

Občina Bled ima zato s svoje strani že od aprila 2012 vse pripravljeno za takojšen pričetek del, vendar za rešitev potrebujemo posluh Ljubljane! Na to smo opozorili tudi v programski pobudi pristojnim ministrom, vendar nas odgovori ne prepričajo, saj se je pokazalo, da problematike ne dojemajo kot prednostne naloge (več na: http://www.mojaobcina.si/bled/novice/obcinske/zupanova-beseda/zupanov-blog-zakaj-so-v-ljubljani-gluhi-za-pobude-bleda.html?RSSebc15f98da1d9a248ff84216ef1803b1).

Janez Fajfar,

Župan Občine Bled

Oglejte si tudi