Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
18°C
13°C
Oceni objavo

Sanacija Zdravstvenega doma Bled se nadaljuje

Bled - Občina Bled je 01.07.2013 pričela z izvedbo del na Energetski sanaciji Zdravstvenega doma Bled.

 

V sklopu sanacije se bo izvedla toplotna izolacija fasade in stropa proti neogrevanemu prostoru, zamenjal se bo del oken in steklenih sten. Na streho se bo vgradil solarni sistem za pridobivanje tople vode. Na obstoječo streho ZD Bled bo instaliranih 32m2 kolektorjev in v kotlovnico bo vgrajen sistem, ki bo omogočal izkoriščanje sončne energije za segrevanje sanitarne tople vode.

Poleg energetske sanacije ovoja se z sanacijo fasadnega ovoja objektu uredi tudi kvaliteten videz.

 

Za izvedbo del je bil na javnem razpisu izbran izvajalec del ZIR d.o.o. iz Ljubljane, skupaj s podizvajalcem IN.CO Invest d.o.o. iz Ljubljane, s katerim je naročnik, Občina Bled, dne 19.06.2013 sklenila pogodbo.

 

Pogodbena vrednost del znaša skupaj 176.368,35 EUR (brez DDV) oz.  211.642,02 EUR  (z DDV).

Pogodbeni rok za izvedbo del je od 1. 7.2013 do 31. 8 . 2013. 

Projektant in nadzornik projekta je podjetje ING – ARH iz Radovljice, odgovorna nadzornica pa Polona Čeh, u.d.i.a..

 

Operacijo »Energetska sanacija ZD Bled« delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

 

Na podlagi Pogodbe o sofinanciranju operacije »Energetska sanacija ZD Bled«, ki je bila podpisana 20.03.2013, je predvideno  sofinanciranje v višini 215.179,20 EUR, ki pa je opredeljen kot najvišji možni znesek, ki ga bo Občina Bled prejela.  Glede na ocenjene vrednosti stroškov operacije. Glede na nižjo pogodbeno vrednost del, bo sorazmerno manjši tudi delež sofinanciranja .

Neupravičene stroške pa si bodo razdelile tako Občina Bled, Osnovno zdravstvo Gorenjske in Občina Gorje.

 

Izvajalec bo moral skladno s pogodbo in dogovori v času obnove objekta zagotoviti, da se bo delovni proces v objektu Zdravstvenega doma Bled nemoteno odvijal.

Kljub vsemu pa vse uporabnike Zdravstvenega doma Bled opozarjamo na varnostne ukrepe, ki veljajo v času izvajanja del in se vnaprej zahvaljujemo za potrpežljivost v času izvajanja del.

 

mag. Romana Starič, Občina Bled

Oglejte si tudi