Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Ukrepajmo danes za prijaznejši jutri

V sklopu priprave Celostne prometne strategije se je v četrtek, 10. novembra 2016, odvila že tretja javna razprava "Trajnostna mobilnost za občino Bled – ukrepajmo danes za prijaznejši jutri". Celostna prometna strategija je projekt, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Gre za izdelavo strateškega dokumenta, ki je sestavljen iz temeljito pretehtanih in realno zastavljenih trajnostnih ukrepov za večje zadovoljstvo in kakovost življenja vseh občanov. V ospredje postavlja človeka in ne vozila.
Na tretji javni razpravi smo v tem duhu posebno pozornost posvetili oblikovanju vizije Občine Bled. Na podlagi analize stanja, izvedene v preteklih mesecih, že poteka oblikovanje in izbiranje najustreznejših ukrepov. Tekom tokratne razprave smo predstavili dosedanje delo in izpostavili prednosti same Občine Bled ter se posvetili izoblikovanju bistvenih prioritet za območje. Vsi udeleženci so bili povabljeni k opredelitvi in izboru najboljših predstavljenih predlogov, v kakšni občini bi želeli živeti. Največ glasov je prejel predlog "Občina, ki neguje povezanost s preteklostjo, z varovanjem in ohranjanjem dediščine (turizem)".

 

Izmenjava mnenj je bila tako pomembna za oblikovanje prioritet, predlogov in same vizije, ki se glasi: "Bled je vsem dostopna, varna in zelena alpska občina. Svoje občane spodbuja k aktivnemu in zdravemu življenju in si hkrati prizadeva za dobro počutje obiskovalcev. Občina Bled trajnostno prenavlja in oživlja pomen javnih površin ob jezeru in v vaških središčih, ki spet postajajo prostor druženja in igre. Pestro izročilo, bogata naravna in kulturna dediščina domačinom in obiskovalcem ponujajo doživetje na tisoč in en način.«

Da bi zastavljeno vizijo oziroma želeno stanje v prihodnosti tudi dosegli, jo je treba podpreti z natančneje opredeljenimi cilji, s katerimi se opredeli raven želenih izboljšav.                       

 

Že naslednji mesec vas vljudno vabimo k aktivnemu sodelovanju na četrti javni razpravi z naslovom "Oblikujmo skupaj prihodnost našega mesta in občine", ki bo v torek, 6. decembra 2016, ob 16.00 uri v Poročni dvorani Občine Bled. Na četrti javni razpravi bomo posebno pozornost namenili izbiranju ukrepov. Za uspešno izdelavo Celostne prometne strategije je sodelovanje ključnega pomena, saj le tako lahko najdemo rešitve na dejanske izzive s katerimi se soočajo prebivalci in obiskovalci Občine Bled, zato ne zamudite nove priložnosti za izmenjavo mnenj. Obenem bomo med vsemi, ki ste v mesecu septembru sodelovali v anketi o prometu in javnih površinah v občini Bled, izžrebali srečne dobitnike praktičnih nagrad.

Oglejte si tudi