Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Nižje cene komunalnih storitev na Bledu

Bled - Občinski svet Občine Bled je na včerajšnji seji sprejel tudi štiri med seboj povezane odloke, ki se nanašajo na urejanje in čiščenje javnih površin, ravnanje s komunalnimi odpadki in oskrbo s pitno vodo.  Maja bo Infrastruktura Bled začela s štirinajstdnevnim odvozom mešanih komunalnih odpadkov, saj so ugotovili, da to zadošča. Občinski svet je potrdil nove cene za letošnje leto. Na storitvi zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov bo povprečno gospodinjstvo mesečno prihranilo 2,84 evra, na letnem nivoju to pomeni dobrih 34 evrov. Na storitvah obdelave in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov bo povprečno gospodinjstvo plačalo nekaj več,  storitvi obdelave in odlaganja se bosta skupaj povečali za 0,16 evra mesečno, kar na letnem nivoju pomeni 1,92 evra. Skupni mesečni prihranek gospodinjstva bo v celoti znašal 2,68 evra oz. 32,16 evrov letno.

 

V okviru Elaborata o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb oskrbe s pitno vodo je občinski svet sprejel tudi nove cene oskrbe s pitno vodo. Iz primerjave z lanskim letom je razvidno, da se mesečni strošek dobave pitne vode po novi metodologiji za povprečno gospodinjstvo poveča za 67 centov na mesec, oz. za 0,74 evra na mesec z vključenim davkom na dodano vrednost.

 

Blejski občinski svet je včeraj potrdil prvi letošnji rebalans proračuna. Rebalans je bil potreben zaradi zagotovitve sredstev za izdelavo projektne dokumentacije in posledično obnove kulturnega doma na Bohinjski Beli, čigar streha je pogorela decembra lani. Povečala so se tudi sredstva za izvedbo nujnih ukrepov na potek po parku ob jezeru, nadaljevala se bo gradnja športnega parka ob osnovni šoli, največja investicija letošnjega leta pa ostaja energetska sanacija in rekonstrukcija Vrtca Bled.

 

Blejski občinski svet je v drugem branju sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o zazidalnem načrtu za območje urejanja BL-S 24Mlino. Gre za načrtovano gradnjo pri vili Epos na Mlinem, investitor pa prihaja z Avstrijske Koroške.  Na območju je predvidena gradnja petih oziroma šestih stanovanjskih objektov. Predviden tip stanovanjskih objektov je sodobna interpretacija klasičnih blejskih vil. V območju je na gradbeni parceli k vilam dopustna gradnja naslednjih objektov za lastne  potrebe: večjega odprtega bazena in teniškega igrišča z nezahtevnim objektom. Na osrednji skupni zeleni površini je dovoljeno urejanje parkovnih površin, urejanje peščenih

poti, travnih površin, zasaditev z avtohtono vegetacijo in postavitev klopi in igral za otroke.

 

Občina Bled je v Odloku o javnem redu in miru želela urediti organizacijo ognjemetov v občini ter tudi omejiti polivanje tal z gnojevko v bližini naselij, vendar zaradi državnih predpisov tega ni mogla storiti.

Oglejte si tudi