Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Visok obisk pri gasilcih PGD Ribno

V ponedeljek, 1. julija, smo gasilci iz Ribnega na enem njegovih prvih obiskov gostili predsednika Gasilske zveze Slovenije, Jošta Jakšo, poveljnika GZ Slovenije, Francija Petka ter strokovno sodelavko za organizacijsko-operativno področje pri GZ Slovenije, Adriano Cividini.

Ribno - Omenjeni visoki gosti so nas obiskali ob podpisu listine o prijateljstvu in sodelovanju med Gasilsko zvezo Slovenije ter Lovsko zvezo Slovenije. V prostorih lovskega doma v Ribnem sta jo podpisala predsednik GZ Slovenije, Jošt Jakša ter predsednik Lovske zveze Slovenije, mag.  Srečko Felix Krope. Vidna predstavnika obeh organizacij sta dejala, da je namen podpisa krepitev povezanosti in sodelovanja med obema prostovoljnima organizacijama, ki se soočata s podobnimi problemi. Na lokalnem nivoju oboji dobro sodelujemo, kar najlepše prikazuje prav primer iz Ribnega. Največkrat se to odraža v primerih naravnih nesreč. Veliko gasilcev je hkrati lovcev in tako je tudi pri nas. Ugotavljam, da je več posameznikov našega društva dejavnih v več prostovoljnih društvih (športno društvo, kulturno društvo …), kar je značilno tudi za druga društva.

 

V Ribnem člani Prostovoljnega gasilskega društva Ribno in Lovske družine Jelovica domujemo v isti zgradbi, vzorno sodelujemo ter delujemo vzajemno. Gre za edinstven primer gasilsko-lovskega doma v Sloveniji, zato ni bilo primernejšega kraja za srečanje in potrditev sodelovanja obeh organizacij.

Na srečanju smo bili prisotni tudi predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Ribno. V zahvalo za gostoljubje nam je predsednik GZ Slovenije podaril spominsko plaketo, mi pa smo jih obdarili z našim lanskoletnim zbornikom. S poveljnikom GZ Slovenije sta si ogledala še naš gasilski dom ter bila z videnim zadovoljna.

 

Obisk si štejemo v veliko čast in priznanje, da delamo dobro in smo na pravi poti. Gasilci iz Ribnega se trudimo lokalni skupnosti prispevati čim več ter otroke in mladino usmerjati na pravo pot. Čeprav vsako leto opažamo, da je kandidatov za prostovoljno delo vedno manj, nam to trenutno še uspeva. Menim, da so humano in nesebično delo ter trdno sodelovanje med društvi in organizacijami, temelji za močno lokalno skupnost ter zdravo domovino. Zato vse vabim, da se nam pridružite. Z vsakim posameznikom bomo še boljši in skupaj bomo vsi močnejši.

 

Lovski družini Jelovica se iskreno zahvaljujem za vrhunsko pripravo prostora in pogostitev na srečanju.

Predvsem pa ogromna zahvala članom PGD Ribno ter vsem, ki ste pomagali pri izvedbi naše gasilske veselice ter 14. srečanja gasilcev veteranov Gorenjske zadnjo soboto v juniju. 

Oglejte si tudi