Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Vaja Potres 2012 v Ribnem

V soboto, 9. junija je bila v Ribnem ena največjih vaj civilne zaščite v zgodovini blejske občine. Prostovoljno gasilsko društvo Ribno namreč letos praznuje 110 letnico delovanja, jubilej pa so obeležili tudi delovno - z vajo Potres 2012.

 

Začelo se je z vzpostavitvijo komunikacije med vsemi udeleženci in osrednjega štaba reševanja, ki je bil postavljen takoj ob vhodu v vas. Vaja je predpostavljala, da je bil v Ribnem močan potres, reševanje pa je potekalo na treh lokacijah na enkrat – evakuacija v osnovni šoli, kjer je tudi zagorelo, prizadeta je bila starejša hiša, na avtomobil z voznikom pa se je podrlo drevo.

 

 Vajo je koordiniral in vodil občinski štab civilne zaščite. Poveljnik Jože Smole je dejal, da so prav tokrat prvič preizkusili sodelovanje vseh, ki delujejo pod okriljem CZ: gasilcev iz vseh društev občine, reševalne postaje Bled, GRS Radovljica, jamarjev, kinologov, policije. Kot je povedal Smole, na srečo v občini Bled še ni bilo take nesreče ali dogodka, da bi morali posredovati vsi.

 

Ribenski gasilci bodo svojo 110 letnico obeležili še 30. junija, ko pripravljajo slavnostno parado in druženje pod Ribensko goro.

Oglejte si tudi