JUTRI
20°C
14°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

Nov šotor civilne zaščite

Civilna zaščita Občine Bled ima nov šotor, ki so ga danes predstavili gasilskim društvom v občini. Kot je povedal poveljnik Jože Smole, šotor zagotavlja delovanje enot v vseh vremenskih razmerah in v vseh letnih časih.


»Šotor je ogrevan, namenjen za štabno delovanje, triažo in za druge zadeve, ki so pomembne za naše delovanje, tudi za situacije, povezane s covidom, bo lahko prišel prav«, pravi Jože Smole. Šotor je izjemno uporaben, ker je samopostavljiv – postavi se v 8 minutah, ima svoj agregat. »Kupili smo tudi pištolo za razkuževanje, s katero lahko razkužimo vse prostore do 100 kvadratnih metrov, deluje pa na peroksid. To pomeni, da razkuževalec ne potrebuje posebne zaščitne opreme, zadostuje maska. Z njo lahko razkužimo tudi predmete, orodje, avtomobile.. po pol ure se lahko delo v razkuženem prostoru nadaljuje«, pravi Smole.


Denar za vse investicije, tudi za kompresor za polnjenje jeklenk, je zagotovila Občina Bled. »Ta šotor bo izjemno uporaben v izjemnih primerih, tudi v času epidemije«, pa pravi župan Janez Fajfar. Občine je za ta namen zagotovila približno 15.000 evrov. »Poglejte, v kakšni situaciji smo se znašli, če bi nam kdo pred enim letom rekel, da se bo to zgodilo, ne bi nihče verjel«, še pravi župan. »Vsi skupaj smo se iz epidemije tudi nekaj naučili, če ne drugega, smo zdaj na take in podobne situacije precej bolje pripravljeni«, je dejal župan Janez Fajfar.

1/4




Oglejte si tudi