Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Zimske počitnice na Bledu

Medgeneracijski center Bled (LUR) in Triglavski narodni park že nekaj let sodelujeta pri pripravi programov za otroke med počitnicami. Tudi tokrat smo za otroke pripravili bogat in pester program med zimskimi počitnicami. Skozi teden smo se podali na različne dogodivščine, ki so združevale zabavo, ustvarjalnost in povezovanje.

Prva dva dneva smo počitnice preživeli pod okriljem TNP. Prvi dan smo se srečali z gledališko tehniko kamišibaj in spoznali divjega petelina Gala, ki prebiva na Pokljuki, ter odkrili, kakšne dogodivščine zaznamujejo njegovo življenje in kako je tesno povezan z okoljem, v katerem živi. Doživeli smo poučno in ustvarjalno izkušnjo. Drugi dan smo namenili ročnim spretnostim, saj smo ustvarjali nakvačkane triglavske rože. Med ustvarjanjem smo se naučili novih tehnik in spoznavali simboliko te čudovite rože, ki ima poseben pomen v lokalni kulturi.

Gabrijela Humerca

Sreda je bila rezervirana za nepozabno dogodivščino  lov za skritim zakladom po ulicah Bleda. Oboroženi z zemljevidi smo se podali na potovanje, polno ugank in izzivov, ki nas je na koncu pripeljalo do sladkega zaklada. Skupaj smo raziskovali, se povezovali ter ob tem ustvarjali nepozabne spomine.


Deževen četrtek nas ni ustavil pri zabavi, saj smo si krajšali čas z igranjem družabnih iger. V svetu izmišljenih junakov, igralnih plošč in pisanih kart smo se prepustili domišljiji, pri tem pa krepili tudi svoje strategije in spretnosti.


Zaključili smo s petkovim dnem, ko smo se odpravili na drsališče, da smo še zadnjič izkoristili zimske radosti. Po drsanju smo svoje možgančke razmigali še z igranjem klasičnih iger, kot so vislice in pantomima.


Oglejte si tudi