Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
12°C
JUTRI
27°C
9°C
Oceni objavo

Pogumno v podjetništvo

Na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske in občini Bled se zavedamo, da bodo prav podjetnost, ustvarjalnost in inovativnost v prihodnosti ključnega pomena. Zato se trudimo spodbujati podjetnost že v osnovnih šolah z vključitvijo učencev v podjetniške krožke. V okviru podjetniških krožkov so učenci iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled spoznali pojem podjetništva. Svojo poslovno idejo so predstavili na zaključnem srečanju podjetniških krožkov v Šolskem centru Škofja Loka, kjer so sodelovali mladi podjetniki iz 17 osnovnih šol z območja Zgornje Gorenjske in škofjeloškega območja. V 3-minutni predstavitvi so predstavili podjetniško ekipo, kako so prišli do poslovne ideje, v čem so boljši od konkurence, kdo so kupci njihovega izdelka ali storitve, na kakšen način bodo služili denar, opredelili prihodke, stroške in dobiček.

Z veseljem vam predstavljamo podjetniško idejo mladih podjetnikov iz OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Učenci: Eva Tičar, Taja Turel, Jana Ferjan, Zala Soklič, Ina Učakar, Nikolina Bjelanović, Medeja Ulčar, Ruby Razinger, Tara Radović, Pia Mlakar in mentorica Lara Gradišar.

Naziv podjetja: IZJEMNY TEAM d.o.o

Naša podjetniška ideja je bila, da naredimo ročno izdelan unikaten nakit, kasneje pa smo se odločile, da naredimo tudi še nekaj obeskov za ključe, katere smo naredile iz starega blaga, ki smo ga našle doma. Izhajale smo iz problema, da nam v trgovini nakit ni bil všeč ali pa je bil popolnoma predrag. Zato smo izdelale zapestnice, verižice in uhane, ki so bili barviti in primerni za nošenje tako za najmlajše kot tudi za mamice in učiteljice. Svoje izdelke smo nato prodajale pred šolo, izbrale pa smo si dan, ko so na šoli potekale tudi govorilne ure in smo tako dobile veliko kupcev. S prodajo smo bile zelo zadovoljne.

Na srečanjih se jim je pridružila tudi SPOT-svetovalka ga. Hermina Biščević, ki je preverila njihovo poslovno idejo, finančni načrt podjetja, predstavila aktualne razpise za podjetništvo in jim brezplačno registrirala »navidezno« podjetje.

Projekt financira občina Bled.


Hermina Biščević, koordinator projekta Podjetniški krožki

Oglejte si tudi