Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
19°C
3°C
JUTRI
20°C
3°C
Deli
4191

VIDIM TE

S tem naslovom je na koncert v Cankarjev dom vabil ženski pevski zbor Carnmen manet. Skrivnosten naslov, ki je obetal nepozaben velik večer. Velik v več pogledih. Velika, Gallusova dvorana Cankarjevega doma, velike Carmen manet, pod taktirko velikega Primoža Kerštanja. 

Zagotovo ste za omenjeni zbor že slišali. Da, to je tisti zbor, ki bo v zgodovino zborovske Evrovizije za vedno zapisan s številko 1. Leta 2017 je namreč postal prvi zmagovalni zbor tega tekmovanja.

 

 ...v čisto nove galaksije,
na neskončne avenije,
nepozabne domišljije,...

(del zapisa v dodatku h koncertnemu listu)

 
V Kulturnem društvu DO RE MI smo se ob najavi koncerta odločili, da se ga s člani Mladinskega pevskega zbora DO RE MI  udeležimo. S tem smo na nek način izkazali spoštovanje sodelavcu in mentorju, Primožu Kerštanju, sebi pa smo privoščili glasbeno ekstazo, kakršne pred koncertom nismo pričakovali.   

V torek, 19. junija smo se skupaj še z nekaj gosti v popoldanskih urah kar z avtobusom odpravili proti Ljubljani.

 

Koncert oziroma predstava se je začela skrivnostno, v slogu celotne zasnove dogodka. Predstava zato, ker to ni bil klasični pevski koncert. Poleg vrhunske pevske izvedbo smo namreč lahko videli tudi vizualno in koreografsko bogato izvedbo vsake skladbe.

Na oder je prišlo 33 članic omenjenega zbora, igralec Aljaž Jovanović, ki je povezoval program, pa nas je povabil, da si prevežemo oči in glasbo prvega dela koncerta začutimo. Poleg glasbe smo tako še bolj resnično občutili predanost, energijo in vrhunsko izvedbo veličastnega klasičnega dela norveškega skladatelja K. A. Arnesena – Magnificat. Zbor je v tem delu spremljal Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, na klavirju Neža Koželj, na orglah pa Gašper Jereb, kot solistki pa sta se predstavili Ernestina Jošt in Mateja Grašič. Ni nas bilo malo, ki se nas je prvi del čustveno dotaknil.  

V drugem delu so sledila dela slovenskih in tujih skladateljev, med njimi tudi skladbi iz zmagovalnega Evrovizijskega nastopa - Adrca K. Pustinek Rakar in Ta na solbici S. Vovka.  Za konec pa je sledila še  najnovejša skladba S. Vovka – Apollo 18, ki je bila napisana posebej za to priložnost, po njej pa nosi naslov tudi novi album zbora Carmen menet. Kot solistke pri tej skladbi so nastopile Eva Jereb, Ana Kavčič in Eva Kern. Poleg omenjenih pa smo v drugem delu slišali še solo Ernestine Jošt, Mateje Grašič in Špele Majnik. Na djembi in činelah je zbor spremljala Nastja Vovk, na klavirju pa v drugem delu Gašper Jereb.

 

Vsaka skladba je bila celota zase a hkrati del zgodbe, ki so se jo zamislile pevke, v smiselni celoti pa nam jo je predstavil že prej omenjeni igralec Aljaž Jovanović.

Renična glasbena ekstaza, ki jo tistim, ki jo niste doživeli težko opišemo. Občutki, ki smo jih čutili po koncertu, so bili vsekakor občutki izpolnjenosti, čutno izvedene glasbe, občutki navdušenja. Veseli in hvaležni smo, da smo bili lahko del tega izjemno čudovitega večera v družbi velikih.  

KULTURNO DRUŠTVO DO RE MI

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi