Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Srote so se uvrstile na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin

Mladinska gledališka skupina KUD Kamot iz Zasipa je 10. marca premierno predstavila gledališko predstavo Srote, za katero je izvirno besedilo napisala Lucija Vidic, ki je gledalcem prikazala tegobe in upe življenja otrok iz sirotišnice.
V torek, 19. marca, so sodelovali na Linhartovem otroškem gledališkem maratonu v Radovljici in se uspešno uvrstili naprej na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin v Kamniku.

Besedilo govori o skupini sirot, ki preživljajo poletje v sirotišnici in se morajo zaradi zlobne ravnateljice celo poletje učiti in obiskovati pouk. Na srečo imajo v šoli učitelja Tineta, ki ga imajo zelo radi, saj jih kdaj na skrivaj spusti v gozd ali pa jih pelje do jezera. Ravnateljica jih zasači in jim za kazen naloži težka opravila. Otroci ves čas sanjarijo o svojih starših in upajo, da bo kdo prišel ponje v sirotišnico. Nekateri imajo to srečo, drugi ostanejo tam za vedno. Govori torej o ljubezni, upanju, osamljenosti in želji po lepšem življenju.


Gledališka igra za otroke je nastala pod mentorstvom Mete Vodnjov in Lucije Vidic.


Igrajo: Svit Vodnjov, Ela Vodnjov, Vian Benjamin Morgan, Lara Rozman, Julija Adamič, Lejla Balantič, Nace Tolar, Janez Berčon Hlebanja, Valentina Berčon Hlebanja, Julijana Berčon Hlebanja, Bjorn Van Bakel in Lena Van Bakel.


Ana Hlebanja za KUD Kamot Zasip



Oglejte si tudi