Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Praznični bazar v MGC-ju

1. decembra je potekal tradicionalni Praznični bazar v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled.

Predstavljali so se lokalni ustvarjalci, kot so Lesena trgovina, Špampek, Macrame Atelje, Marija Pisek, Nevenka Košir, Piskr'c ter ponudniki s certifikatom kakovosti  Blejski lokalni izbor: Vrt okusov z Matejo Reš, Vaze Cosmetics, PleteNina in kmetija Pr' Obvak ter navduševali obiskovalce s svojimi izdelki.

Obiskovalci so se lahko pridružili tudi raznovrstnim ustvarjalnim, kulinaričnim in prazničnim delavnicam. Društvo Žarek je organiziralo delavnico izdelave prazničnih voščilnic. V kuhinji so si obiskovalci lahko okrasili vsak svoj kolaček "Sladkosneda". Letos je bil bazar tudi dobrodelno obarvan, priskočili smo namreč na pomoč projektu Božiček za en dan in zavijali prazne škatle, ki jih bodo prostovoljci pri projektu uporabili za manjkajoča darila. Prav tako so obiskovalci imeli priložnost izjemoma oddati svoje darilo.

V večernih urah so se obiskovalci lahko preizkusili v igranju sodobnih družabnih iger.

Kulturni del bazarja se je pričel s praznično obarvano predstavo »Prigode palčka obdarovalčka« v izvedbi Gledališča Makarenko in organizaciji Knjižnice Blaža Kumerdeja Bled. Sledila je »Plesno-glasbena pravljica", kjer so se predstavili otroci iz plesnih šol MM Studio Eleven in Moj Klub, medtem ko so otroci iz glasbene šole DO RE MI pričarali praznično vzdušje s svojo glasbo.

Za zaključek smo vse povabili na ogled družinskega božičnega filma »Menjava Božičkov«.

Dogodek je potekal v organizaciji Občine Bled in Ljudske univerze Radovljica.

Hvala vsem udeležencem, ki ste kakorkoli prispevali k uspehu dogodka!

Hana Premrl

Oglejte si tudi