Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Nominacija za nagrado sončnica na rami 2018

Za svoje delo – ozaveščanje otrok o ravnanju z ranljivimi družbenimi skupinami, spodbujanje branja in, nenazadnje, inovativno izvajanje delavnic – je Andrej Jalen, knjižničar v Knjižnici Antona Tomaža Linharta Radovljica, nedavno prejel nominacijo za nagrado za spodbujanje veselja do branja sončnica na rami 2018.

V svet ene izmed ranljivejših socialnih skupin lahko starejše skupine vrtčevskih otrok in učenci od 1. do 5. razreda v radovljiški knjižnici pokukajo v okviru projekta „Zmoremo – čez ovire do oviranih“.

»Otrokom pomagamo vživeti se v svet slepih in slabovidnih ter jim prikažemo ovire, s katerimi se ti dnevno soočajo. Seznanimo jih tudi z gradivom, ki ga o tej temi lahko najdejo na policah v naši knjižnici. Hkrati jih s tem želimo navdušiti tudi za branje drugega knjižnega gradiva in obisk knjižnice, kar je tudi pomemben del njihovega odraščanja,« je povedal Jalen, ki je od leta 2014 izvedel že preko 100 spoznavnih delavnic na območju štirih občin, v katerih deluje radovljiška knjižnica.

Sončnica na rami je sicer nagrada, ki jo kulturno umetniško društvo Sodobnost International razpisuje za vse pedagoške delavce, knjižničarje in tiste, ki otroke in mladino spodbujajo k branju.

Nagrajenca bodo razglasili v četrtek, 24. maja 2018, na Pomladnem srečanju Sodobnosti. Poleg Andreja Jalna so nominirani še Urša Bajda in Marjana Eberlinc iz Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje in Jelka Kosi iz Gimnazije Ptuj.

Oglejte si tudi