Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Lucija Vidic in Meta Vodnjov (KUD Kamot) na mednarodnem izobraževanju v Kopru


V mesecu juliju sva Meta Vodnjov in  Lucija Vidic, aktivni članici KUD Kamot odšli v Koper, kjer sva na petdnevnih delavnicah (Izobraževalno gledališče: ustvarjalni proces – delavnica gledališke pedagogike) pridobivali znanja, izkušnje in nova poznanstva med umetniki.

 

Na delavnicah smo se osredotočali na uporabo gledališča za otroke in mladino s poudarkom na izobraževalnem razvoju in učenju ter iskanju in razvijanju tem iz njihovih svetov, ki presegajo zgolj nivo instant zabave. Bistvo dela z otroki je izkustveni proces, kjer je pot (ustvarjalni proces) pomembnejša od cilja (predstave). S takim načinom dela otrokom pomagamo razumeti svet, v katerem živijo, in njihov položaj v njem. Delavnica je predstavila različno uporabo metod DiE (Drama in Education – Drama v izobraževanju) in TiE (Theatre in Education – Gledališče v izobraževanju) in ostalih metod. Spoznavali sva, kako lahko rezultate dela, ki je močno osredotočeno na proces, nadgradimo v gledališko predstavo.

 

Mentor, igralec in režiser Chris Cooper iz Velike Britanije, ki svoje znanje širi v mednarodnih vodah in kot vodja delavnic deluje v preko dvajsetih različnih državah, je svoje znanje predajal z vsem srcem. Kot umetniški vodja mednarodno poznane družbe za gledališko pedagogiko Big Brum v Birminghamu (Big Brum Theatre in Education Company) je razvil preko 40 novih programov DIE (Drama in Education/Drama v izobraževanju). Navdušil naju je s svojo energijo in znanjem, ki ga bova z veseljem poglobili in predajali otrokom, ki obiskujejo gledališko-gibalne dejavnosti v zasipškem kulturnem domu.

 

Meta Vodnjov

Oglejte si tudi