Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
PET.
14°C
8°C
Oceni objavo

FANTOM IZ OPERE OŽIVEL

V petek, 11. marca 2016 smo bili lahko priča edinstveni predstavi Fantoma iz opere. V idiličnem okolju Viteške dvorane blejskega gradu so s štoiriročno klavirsko izvedbo Fantoma iz opere navdušili in nas do solz ganili naši čudežni fantje Jernej, Nal, Matic in Bor iz skupine Čudoviti um. Piko na i pa je predstavi z izvrstno interpretacijo zgodbe dodal še igralec Gaber Trseglav.

Jernej, Nal, Matic in Bor so fantje z motnjo avtističnega spektra, ki se aktivno ukvarjajo z glasbo in aktivno igrajo klavir. Kot je po predstavi na družabnem omrežju zapisala ena izmed obiskovalk, "so to fantje, ki podirajo meje in nam sporočajo, da so meje predvsem v naših glavah."... "Fantje vrhunsko igrajo na klavir, podirajo marsikateri stereotip, predvsem pa da živijo srečno in samozavestno življenje. Fantom iz opere je prelep musical, a slišati celotno klavirsko štriročno interpretacijo izpod prstov teh čudežnih otrok je nekaj zelo pomembnega!

 

V soboto, 12. marca 2016 so fantje, pred ponovno polno Viteško dvorano, predstavo ponovili in tako Fantoma pospremili na pot. Želimo mu blestečo in uspešno pot.

Več slik si lahko ogledate tu in na tej povezavi.

Glasbeni center DO RE MI

Oglejte si tudi