JUTRI
24°C
9°C
TOR.
22°C
14°C
Oceni objavo

KONGRESNI URAD BLED NA POSLOVNI BORZI IBTM WORLD VIRTUAL

Kongresni urad Bled se je udeležil virtualne poslovne borze IBTM World Virtual 2020, ki je potekala med 8. in 10. decembrom. Organizacija predstavitve Slovenije je potekala pod vodstvom Kongresnega urada Slovenije v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

Letošnja izvedba borze je potekala v virtualni obliki, kjer je bilo poleg vzpostavljanja sestankov s kupci oz. organizatorji srečanj in motivacijskih potovanj, mogoče spremljati predstavitve destinacij, ponudnikov in se udeležiti seminarjev.


Čeprav se Evropa sooča z močnim upadom poslovnega turizma, si vsi udeleženci borze močno želijo ponovne obuditve. Po pričakovanjih bo najprej prišlo do vzpostavitve poslovnih srečanj na nacionalnem, nato regijskem in šele nato širšem mednarodnem prostoru. S tem zavedanjem v mislih sta Bled in celotna Slovenija postala zanimiva za številne organizatorje poslovnih srečanj in motivacijskih potovanj z bližnjih držav, ki so v preteklih letih srečanja in potovanja organizirali po celem svetu.


Kot pozitivni atributi Bleda so bili med kupci prepoznani trajnostna naravnanost in ponudba destinacije, prenovljene in ekskluzivne lokacije za zahtevne goste. Za lokalno izvedbo posla na destinaciji so izjemno pomembne lokalne agencije za organizacijo dogodkov. t.i. DMC-ji,  prav tako eko certifikati, vrhunske restavracije, ocenjene s strani priznanih ocenjevalcev ter detajli hotelov in prizorišč dogodkov.


Stroka poudarja, da sta zdravje in varnost na prvem mestu, sledijo okrepljeno sodelovanje med ponudniki, dobro poznavanje mladih generacij in nujnost hitre adaptacije virtualnih orodij v hibridne in žive dogodke.

 

Maja Pančur, Turizem Bled

Oglejte si tudi