Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Uskladitev opravljanja dopolnilnih dejavnosti na kmetiji

Nosilce dopolnilnih dejavnosti na kmetiji obveščamo, da je 15.8.2015 začela veljati nova Uredba o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji (Ur.l. RS št.  57/2015). Uredba določa skupine in vrste dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, njihove značilnosti in obseg, vsebino vloge za pridobitev dovoljenja za opravljanje dopolnilne dejavnosti, vpis v register kmetijskih gospodarstev, podrobnejše pogoje za opravljanje dopolnilnih dejavnosti, nadzor in sankcije za kršitev.

Posebej poudarjamo, da Uredba določa, da morajo vsi nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji opravljanje dejavnosti uskladiti z določbami te uredbe najkasneje do 1. januarja 2016.

V primeru da nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji svoje dejavnosti ne bodo uskladili z določbami nove  uredbe, bo upravna enota po uradni dolžnosti po 1.januarju 2016, razveljavila že izdano dovoljenje za opravljanje dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji, ki so prejeli sredstva iz naslova ukrepov razvoja podeželja in se jim do 1.januarja 2016 še ne bo iztekla petletna obveznost iz odločbe o pravici do sredstev, pa morajo opravljanje dopolnilne dejavnosti na kmetiji uskladiti z določbami te uredbe v 60 dneh po izteku petletne obveznosti iz odločbe o pravici do sredstev.

Uskladitev opravljanja dopolnilne dejavnosti na kmetiji lahko uredite na Upravni enoti Radovljica.

Dodatne informacije lahko pridobite na telefonskih številkah: 04 537-16-12, 04 537-16-04 in 04 537-16-00, int. št. 52

 

                                                                                                                      UE Radovljica

Oglejte si tudi