Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Tečaj nege bolnika na domu

Oskrba na domu zagotavlja pomoč pri različnih vsakdanjih življenjskih dejavnostih. Vsak star človek se neizbežno srečuje s številnimi spremembami, motnjami, disfunkcijami, ki jih prinese starost. Spremembe lahko potisnejo starega človeka iz stopnje samostojnosti v stopnjo delne ali popolne odvisnosti. Spremembe so biološke – fizične, psihične in socialne. Vplivajo na sposobnost izvajanja temeljnih življenjskih aktivnosti, kot so kopanje, osebna higiena, oblačenje, uporaba stranišča, hranjenje, preprečevanje padcev in še več.

Ne zatiskajte si oči, ko vidite, da vaš najbližji kaže opozorilne znake motene samooskrbe in lastne varnosti. Lepo vabljeni na tečaj nege bolnika na domu, ki ga bo vodila dipl. med. sestra Alenka Černe. Obsegal bo 18 pedagoških ur. Potekal bo tri tedne ob ponedeljkih in sredah od 18. do 20.15 ure, začenši v ponedeljek, 13. 3., v prostorih Rdečega križa, Tovarniška 3 g, Ajdovščina. Tečaj je brezplačen, izvedli pa ga bomo, če bo dovolj prijavljenih.

Za več informacij in prijave smo vam na voljo na telefonski številki 051 430 722 ali 05 366 4930 oziroma nam lahko pišete na ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Prijave zbiramo do 8. 3. 2023.

RK Ajdovščina

Oglejte si tudi