Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
28°C
9°C
Oceni objavo

Revija cerkvenih zborov

V cerkvi Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi je bila, po več desetletjih, 16. aprila, na belo nedeljo, v organizaciji vipavskega župnika Lojzeta Furlana, revija župnijskih pevskih zborov Vipavske dekanije. Prepevalo je devet zborov, osem mešanih: Vrhpolje - zborovodkinja Ana Kodelja, Budanje - zborovodja Marjan Praček, Šturje - zborovodja Matej Marc, Vipava - zborovodkinja Zvonka Starc, Otlica - zborovodkinja Katarina Vidmar, Col - zborovodkinja Martina Peljhan, Podnanos - zborovodkinja Anja Jurca, združeni zbori župnij Kamnje, Črniče in Batuje pod vodstvom Luke Vetriha ter moški zbor župnije Vipava pod vodstvom Marka Fabčiča. Zbore so na orglah spremljali Martina Vrčon, Klemen Lozar, Katja Poljšak, Ana Trošt, Bogdan Praček in Matej Marc. Vsi zbori redno sodelujejo pri bogoslužju ob nedeljah, praznikih in cerkvenih slovesnostih.

Ker je bila revija v velikonočnem času, so zbori, po dogovoru, peli izključno velikonočne pesmi. Osemnajst različnih skladb je sestavilo glasbeni mozaik velikonočnih dogodkov veselja, radosti, upanja in zmagoslavja. Zbori so bili dobro pripravljeni in so odlično odpeli izbrane skladbe. Pokazali in dokazali so, da imajo župnije v Vipavski dekaniji številčne in kvalitetne zbore.        

Za zaključek so združeni zbori zapeli Kristus je vstal, skladatelja Stanka Premrla, na besedilo Filipa Terčelja. Z istoimenskim preludijem skladatelja Jožeta Trošta jo je uvedla organistka Ana Trošt, ki je spremljala skupni pesmi. Okrog dvesto petdeset src in grl je pod vodstvom Mateja Marca z  mogočno Raduj se, Kraljica nebeška, skladatelja Franza X. Kubika, zaključilo praznično prepevanje.

M. Š.

Oglejte si tudi