Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
6°C
0°C
SRE.
2°C
1°C
Deli
7393

Deseti oratorij v Budanjah

Oratorij se je že trdno zasidral v budanjsko župnijsko življenje. Letos je namreč potekal že desetič zapored. Nekaj več kot dvajset animatorjev in sedemdeset otrok se je družilo v prvem julijskem tednu in pri tem podrobneje spoznavalo življenje ene izmed najpomembnejših krščanskih oseb – Device Marije.

Prvič smo se kratko srečali v nedeljo, 2. julija, ostali dnevi pa so se večinoma držali običajnega oratorijskega urnika. Nekoliko drugačna je bila sreda: odpravili smo se do Doma starejših občanov Ajdovščina, v katerem so nas toplo sprejeli, zaigral pa nam je tudi 'Žoga bend'. Kot glasbeniki smo se nato lahko na žogah preizkusili tudi mi. V domu smo imeli še skupno sveto mašo.

Posebne aktivnosti so potekale predvsem v soboto. Zjutraj nas je obiskal salezijanec Boštjan Jamnik in nam predstavil začetnika oratorija Don Boska, potem smo imeli posebno molitev – adoracijo, skupno delavnico, pri kateri je vsak pobarval svoj kamenček, dan pa smo zaključili z veliko igro in presenečenjem – slastno oratorijsko torto.

Teden smo zaključili z nedeljsko sveto mašo, pri kateri so se zbrali ljudje iz cele župnije in z nami v praznovanju dokazali, da oratorij v Budanjah res živi.

Aljaž Bratina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij