Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Mladinski hotel v Palah vse bolj obiskan

Mladinski hotel Ajdovščina v prvih osmih mesecih leta 2018 beleži znaten dvig števila gostov. Tako so v Palah ustvarili za četrtino več nočitev kot v istem obdobju lani.
Do zadnjih dni avgusta so v hotelu v Palah našteli 1.281 gostov (22 % več kot lani), ki so ustvarili 2.731 nočitev (24,25 % več). Še vedno je precej takšnih, ki v hotelu le prespijo, vendar se podaljšuje tudi čas bivanja v Ajdovščini, zdaj že na nekaj več kot dva dneva v povprečju. Čez poletje so prevladovali tuji turisti, ki so prišli iz 40 držav, sicer pa so domači gostje ustvarili približno tretjino nočitev.

V hotelu, ki premore 50 postelj, povečanje nočitev pripisujejo vključevanju v interesna združenja in pridobitvi licence, da so kolesarjem in pohodnikom prijazen nočitveni objekt. Poleg tega se v zadnjih dveh letih pozna usmeritev občine Ajdovščina v turizem, združevanje ponudbe pod blagovno znamko Vipavska dolina in inovativna, prodorna ponudba mladih podjetnikov, katerim Mladinski hotel Ajdovščina pomaga od samih začetkov. Se pa v zadnjih mesecih že tudi pozna uvrstitev Vipavske doline med TOP 10 destinacij v Evropi po izboru Lonely Planeta.

 

.

Oglejte si tudi