Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

V leto 2023 z visokimi cilji in novo pridobitvijo!

Za člansko ekipo ŽRK Mlinotest je fantastična prva polovica sezone. V državnem prvenstvu so Mlinarke morale dosedaj priznati premoč le aktualnim prvakinjam Krima iz Ljubljane. Slednje so se morale za zmago v Ajdovščini krepko potruditi, saj so jim Ajdovke dihale za vrat skozi celotno srečanje. Tudi v pokalu Slovenije so se uvrstile na zaključni turnir – med štiri najboljše ekipe.

Varovanke trenerja Jana Žbogarja so po lanskem slabšem zaključku prvenstva, ko so na koncu osvojile tretje mesto, v aktualni sezoni odločene, da se ob koncu sezone veselijo dveh medalj. Navdušujejo predvsem z igro. Ta je v primerjavi z lansko hitrejša in učinkovitejša. V povprečju Ajdovke dosegajo kar 5,63 gola po tekmi več, obenem pa prejmejo 4,54 gola manj, kar je res impresiven podatek.

Vedno vidnejšo vlogo poleg izkušenejših igralk dobivajo tudi igralke, ki prehajajo iz mladinskih selekcij. Po lanskoletni operaciji rame se je na igrišče uspešno vrnila Nina Kovšca, mladinska reprezentantka Nena Černigoj pa s svojimi predstavami vedno bolj opozarja na svojo kvaliteto. Še druga mladinska reprezentantka vratarka Zala Vuk je v nekaterih tekmah že dokazala, da se v njej skriva ogromen potencial. Njena vrstnica Tina Plahuta, kot posojena vratarka s strani Mlinotesta, svoje članske izkušnje nabira v Kopru. Slast igranja v prvi državni ligi so med drugim izkusile tudi kapetanka mladink Nika Troha ter Neli Šinigoj in Eva Leban.

Prav tako je v 1. državni mladinski ligi zelo uspešna tudi mladinska selekcija. Z zelo dobrimi predstavami v novembru in decembru so se vključile v boj za medalje. Nena Černigoj je daleč najboljša strelka lige, saj je v devetih tekmah dosegla 92 zadetkov oz. v povprečju več kot deset na tekmo.

Sicer pa je celotna mladinska šola v petek, 23. decembra na Policah odigrala interni klubski božični turnir. Namen turnirja je bilo druženje in obdarovanje. Obiskal nas je tudi Božiček, ki je prinesel zvrhan koš daril in dobrote ajdovskega Mlinotesta.

Klub je v letu 2023 predstavil veliko novost, to je lastna klubska trgovina – 1955 MLINARKE. Od navijačev se je že večkrat slišalo, da bi tudi oni radi imeli nekaj, kar bi jih še bolj povezovalo s klubom. Tako je bilo odprtje trgovine skorajda obvezna poteza. V prodaji je že pulover s kapuco tudi v otroških in ženskih velikostih, retro kapa s šiltom ter vrečka za shranjevanje superg oziroma rokometnih žog. Zaloga je omejena, zato odlašanje pri nakupu ni priporočeno.

Nakupe posameznih artiklov boste lahko opravili pred vhodom na tribuno, a le pred določenimi domačimi tekmami. Izdelki pa vam bodo vedno na voljo v Mlinotestovi trgovini na Tovarniški ulici 14 v Ajdovščini.        

ŽRK Mlinotest

Oglejte si tudi