Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Trideset oranžno-belih prizem v Vipavskem Križu

Preteklo sezono smo združili moči Planinsko društvo Ajdovščina, Osnovna šola Dobravlje in Osnovna šola Šturje ter izvedli prvo sprint orientacijo za državno prvenstvo po ulicah starega dela Ajdovščine. Teka se je udeležilo 200 tekmovalcev v petnajstih kategorijah. Nekateri tekmovalci si niso toliko prizadevali za dosego najboljših časov, ker je bilo zanimivo spoznavati tudi skrite kotičke šturskih gas in Ajdovščine.

Orientacijska zveza Slovenije nam je tudi letos zaupala izvedbo državnega tekmovanja v sprint orientaciji. Izvedbo načrtujemo 18. decembra 2016 v našem 484 let starem mestu, Vipavskem Križu. Za to priložnost se že pripravlja natančna orientacijska karta v merilu 1 : 4000. Predvidevamo, da se bo tekmovanja udeležilo preko 150 zagrizenih orientacistov s cele Slovenije in zamejstva. Organizatorji pa si želimo tudi čim večjo udeležbo tistih manj zagretih, ki si bodo med tekom »vzeli čas« tudi za opazovanje arhitekturnih posebnosti srednjeveškega mesta in ne zgolj iskanje kontrolnih točk.

Prijave bodo potekale na spletni strani Orientacijske zveze Slovenije. Zamudniki se bodo lahko prijavili tudi na dan prireditve. Vabljeni v čim večjem številu. Na kratek kulturni program ob podelitvi priznanj ste vabljeni tudi tisti, ki ne tekmujete.

 

Oglejte si tudi