Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Tek z dušo ob Mrzli reki

Športno društvo Tekači Vipavske doline bo letos drugič organiziralo edinstveni ultra tekaški dogodek, 100 ob Mrzli reki, ki bo v soboto, 8. decembra 2018.
Tekaški izziv se bo začel ob 7.00 zjutraj s startom ultramaratoncev in pet članskih štafet na 100 km, ob 10.00 se bodo na preizkušnjo podali tekači na 75 km, zadnji pa se bodo opoldne na štart podali tekači na 50 km. 

Start vseh tekaških preizkušenj je pod Mercator centrom, proga pa je speljana po makadamski poti pod hitro cesto, ki je priljubljena točka rekreativcev v Vipavski dolini. Prireditev bo celodnevna, saj bodo ultramaratonci na 100 kilometrski preizkušnji do 12 ur in bodo morali premagati kar 20 krogov okrog ajdovskega polja.

Gre za edinstveni ravninski ultramaraton, ki ga v Sloveniji še ni bilo. Posebnost tekaške prireditve so tudi pet članske štafete, v kateri morata biti vsaj dve tekačici. Prav tek v krogih je posebnost prireditve, saj so tekači v stalnem stiku z navijači ob progi, ki jih spodbujajo in motivirajo za nadaljevanje preizkušnje.

Prijave za tek so odprte do 25. novembra. Vabimo vas, da se nam pridružite in postanete del ekipe kot tekači ali prostovoljci pri organizaciji tekaškega izziva!

Informacije na spletni strani www.100obmrzlireki.si.

Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki

ŠD Tekači Vipavske doline

Oglejte si tudi