Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Štafetni tek 'Povežimo Vipavsko dolino'

Športno društvo Tekači Vipavske doline je 21. maja 2022 organiziralo nov rekreativno tekaški dogodek v Vipavski dolini, štafetni tek 'Povežimo Vipavsko dolino'. Dogodek je bil organiziran v sklopu Tedna gibanja – MoveWeek Slovenija, ki je letos potekal od 23. do 29. maja in ga v Sloveniji koordinira Športna unija Slovenije.

Športno društvo Tekači Vipavske doline je društvo, ki že desetletje organizira različne športne aktivnosti. Člani se udeležujemo različnih športnih dogodkov doma in v tujini, kot tekači, kolesarji ali prostovoljci, in spodbujamo športno udejstvovanje. Naše misli in aktivnosti so vedno usmerjene v to, kako tek približati ljudem. Možnosti za športno udejstvovanje so v Vipavski dolini resnično raznolike in tako se je nam je že v lanskem letu porodila zamisel o pričujočem tekaškem dogodku.

Poleg ultra tekaškega dogodka, 100 ob Mrzli reki, ki ga že nekaj let zapored organiziramo v Ajdovščini v decembru in ki šteje tudi za državno prvenstvo Slovenije v teku na 100 kilometrov, smo letos tekačem dodatno ponudili tek po rajskih kotičkih Vipavske doline. Tek je večinoma potekal po učni poti ob reki Vipavi. Učna pot je bila urejena v okviru projekta VIPava, povezuje občine vzdolž reke Vipave od izvira do meje z Italijo.

Startali smo v Vipavi pri izviru, do Napoleonovega mosta v Dolenjah smo pretekli najkrajšo etapo, dolgo 5,8 km, pot nas je naprej peljala skozi Velike Žablje in po levem bregu Vipave do mostu čez Vipavo pod Brjami. Do Batuj (obrtna cona) smo pretekli že 18,5 km, v Zaloščah je bilo pol maratona že za nami. V Prvačini pri čistilni napravi je bil predviden zaključek 6. etape, cilj je bil vedno bližje, naslednja okrepitev v Renčah pri opekarnah je pomagala, da smo zadnjo etapo skozi Vrtoče in s ciljem v Mirnu (Kampo - nogometno igrišče ND Adria) zaključili uspešno. Tek ni bil tekmovalne narave in je bil brezplačen, z možnostjo teka po etapah smo ga poskušali približati tekačem vseh kategorij, sicer pa celotna trasa predstavlja maratonsko razdaljo. Člani društva so poskrbeli za 8 okrepčevalnic, ki so bile hkrati menjalne postaje za tekače, ter za prevoze tistih tekačev, ki so dolžino premagovali po etapah.

Pred glavno turistično sezono načrtujemo tudi kolesarski dogodek 'Povežimo Vipavsko dolino s kolesi', zato vas vabimo, da spremljate naše objave na naši spletni strani http://www.tekacivipavskedoline.si/ in Facebook ŠD Tekači Vipavske doline.

 

Oglejte si tudi