Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

S tekom povezujemo Vipavsko dolino

Športno društvo Tekači Vipavske doline smo letos že tretjič organizirali tekaški dogodek 'Povežimo Vipavsko dolino'.

Poleg ultra tekaškega dogodka, 100 ob Mrzli reki, ki ga že nekaj let zapored pozimi organiziramo v Ajdovščini, in ki šteje tudi za državno prvenstvo Slovenije v teku na 100 kilometrov, smo letos tekačem ponudili še rajskih 42 kilometrov teka po najlepših kotičkih Vipavske doline. 

Startali smo v soboto, 10. junija, ob 8.00 iz Vipave, kjer nas je prijazno sprejel Anton Lavrenčič, župan Občine Vipava in nam obljubil, da se nam drugo leto tudi on pridruži na startu. Trasa je potekala po tematski učni poti, ki je bila urejena v okviru projekta VIPava in povezuje občine vzdolž reke Vipave od izvira do meje v Italijo. Tek ni tekmovalne narave, namenjen je rekreativnim tekačem, predvsem z namenom druženja in povezovanja tekačev vseh občin Vipavske doline. Organizatorji smo na vsakih 5 km poskrbeli za okrepčevalnice, kjer so se tekači združili in skupaj nadaljevali pot do cilja. Reko Vipavo smo prečili v čolnih, za drugo leto pa računamo, da bomo lahko tekli že čez nov most skozi sotesko Pekel pri Batujah.  

Vsak tekač je lahko pretekel poljubno razdaljo, mnogi izmed njih so vztrajali vse do cilja v Mirnu, kjer je na zadnji okrepčevalnici za topel obrok poskrbel Mauricij Humar, županu Občine Miren Kostanjevica. Vsako leto se tekaškega dogodka udeleži več tekačev in zelo smo veseli, da tek Povežimo Vipavsko dolino postaja tradicionalen dogodek.

Zahvala gre vsem prostovoljcem, ki ste poskrbeli za okrepčevalnice in organizacijo prevozov in čestitamo vsem tekačicam in tekačem, še posebej tistim, ki ste pretekli celo pot, od Vipave do Mirna.

ŠD Tekači Vipavske doline

Oglejte si tudi