Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
ČET.
26°C
11°C
Oceni objavo

Plesalci ADC ponovno na stopničkah

Kdor vsaj malo pokuka na splet in spletne medije je gotovo že opazil, da se Plesni center ADC v zadnjem času pogosto javlja iz festivalov oz. tekmovanj.

Plesno leto se začenja tako kot šolsko leto s septembrom in zaključuje konec junija ali v začetku julija. V prvem delu sezone, jeseni, se plesalci z učenjem različnih plesnih stilov in koreografij zabavajo in širijo plesno znanje, nato pa se v zimskem času, kmalu po novem letu, začne pripravljati tako imenovana tekmovalna koreografija. Seveda se nikakor ne zanemari niti sproščenega učenja koreografij, ki jih imenujejo 'za dušo', vendar je poudarek na tekmovalnih točkah, kondiciji, tehniki. Nato nastopi tekmovalno obdobje s kvalifikacijskimi turnirji pred državnim prvenstvom in različnimi festivali, katerih se vse tekmovalne skupine z veseljem udeležujejo. Tekmovanja prinašajo nove izkušnje, veselje, pomagajo spoznavati vzpone in padce, naučijo, kako sprejeti tudi slabše rezultate in kako ostati Človek, ko stojiš na stopničkah in ko žanješ uspehe. Predvsem slednjega ADC trenerji učijo svojih plesalcev, saj se vedno znova kažejo izvrstni rezultati vseh tekmovalcev. To nam je zaupala Alice, naša, tako imenovana plesna mama.

1. aprila 2023 so se ADC tekmovalci udeležili manjšega plesnega festivala 'Croatia dance open' v Crikvenici, kjer so z malo člansko skupino BENZEN pridobili naslov Najboljša točka festivala, brata Kolar Tratnik pa sta zasluženo prejela naslov Najboljša plesalca festivala.

Tekmovanja so se udeležile tudi druge skupine, predvsem pa ne gre izpustiti, da se je otroška Street show skupina WE ARE ONE tekmovanja udeležila prvič in že stala na vrhu, na najvišji stopnički. Padale so solzice sreče in ponosa tako pri plesalcih kot pri starših, ki so vedno plesalčevi največji podporniki.

Z zlatom so bili okronani tudi: otroška mala skupina BOMBICE, formacija TORNADO, mladinska mala skupina S.G., formacija PILOTI in članska mala skupina OXYTOCIN. Srebro se je zasvetilo članski mali skupini BUŠE ter mladinski formaciji BONGANI. 

Po vmesnem, velikonočnem in tekmovanja prostem vikendu, so se ADC tekmovalci ponovno zavrteli na plesnem podiju 15. in 16. aprila, na kvalifikacijskem turnirju v Dobrovi pri Ljubljani.

Oba dneva sta bila pestra in uspešna. In ker pišem v imenu starša otroka, ki tekmuje, lahko povem, da se po takem vikendu še nekaj naslednjih dni prikazujejo slike uspešnega in hkrati napornega tekmovanja. Kajti - tako kot plesalci, ki kot pravijo, 'pustijo dušo na plesišču', prav tako jo starši v tekmovalni dvorani s svojimi otroki. Opazujemo vsak gib otroka, vsak napredek, vsa čustva, ki ga pred, med in po plesu izražajo in jih z nami delijo, včasih pa smo samo deležni občutkov kot opazovalci in spremljevalci. Opazujemo. kako jih ples uči družabnosti, druženja, kako se plesalci med sabo podpirajo, kako sočustvujejo ob izgubah in kako se znajo veseliti ob lastnih uspehih ali uspehih drugih. Tekmovanja so vedno nabita z adrenalinom in dobro družbo. In potem nas to nahrani in z veseljem pričakujemo nove plesne dogodivščine.

Na turnirju se je pomerilo veliko ADC tekmovalcev od otroških do članskih solistov, parov in malih skupin.

Rezultati so tako kot plesalci, neverjetni. Benzen - mala članska skupina 1. mesto, Buše - mala članska skupina 6. mesto, Nick Keber 2. mesto 2 x, Bombice - mala otroška skupina 7. mesto, Ella Avdibašič 7. mesto, Žana Gomizelj in Lea Kavčič 17. mesto, brata Kolar Tratnik 4. mesto, Zoja Volk 4. mesto, Evelin Bajc 4. mesto in 8. mesto, Matic Kolar Tratnik 6. mesto, Larisa Koren 30. mesto, Amelie Zerezghi in Doroteja Rojko 11. mesto, Kiara Aranđelovič Brana 22. mesto, Lana Gorkič 20. mesto, Lana Čučilovič 25. mesto, Ema Jureš 52. mesto, Kerentia - mala mladinska skupina 21. mesto in S. G. - mala mladinska skupina 17. mesto.

Tretje tekmovanje v aprilu je bil festival Libero dance open, ki sta se ga udeležili tudi dve solistki - Neža Štremfelj si je priplesala srebro v kategoriji MTV, Neža Kogoj pa bron v jazz baletu. Mala mladinska skupina S. G.  je v hudi konkurenci 31. skupin osvojila elitno srebrno medaljo in absolutno 5. mesto, ena izmed ADC mladinskih formacij z imenom BONGANI pa je prav tako osvojila elitno srebro ter absolutno 7. mesto. 

Iskrene čestitke grejo vsem tekmovalcem, vsem staršem, ki jih podpiramo, ter seveda Leji Messec, Nini Ukmar, Brigiti Kuštrin, Didi Divji Volk, Alice Stojko Saliu, Tini Žunko in vsem ostalim iz ADC ekipe.

Rezultati so izvrstni, tekem je veliko, še več pa je treningov, plesnih užitkov in pozitivnega vzdušja.

ADC je plesna družina, v kateri vsakega člana lepo sprejmejo, kjer čisto vsak šteje in kjer se vsakega tudi tretira kot del družine. Vzgajajo jih v odlične plesalce in predvsem v dobre ljudi ...

Naj se s plesom (še tako lepo naprej) svet vrti ...

'Ena Mama EJ DI SI'





Oglejte si tudi