Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Otvoritev poletne sezone v smučarskih skokih

Skakalni klub POK (Predmeja-Otlica-Kovk) je v nedeljo, 15. maja organiziral tekmovanje v smučarskih skokih za najmlajše kategorije. V Petrgaluski dolini na Otlici se je ta dan zbralo kar 64 mladih tekmovalcev in tekmovalk iz sedmih skakalnih klubov: SSK Mengeš, SSK Ilirija, SSK Logatec, SSK Alpina Žiri, NSK Toper Celje, ŠD Gora in SK POK. Tekmovali so v 9. kategorijah. Mladi orli iz našega kluba so se odlično odrezali.
Jure Polanc je v kategoriji začetniki do 7 let  zasedel  1. mesto.

Andraž Velikonja je v kategorij začetniki do 9. let zasedel  1. mesto.

Dominik Vidmar je v  kategoriji začetniki do 9. let zasedel  2. mesto.

Teo Krivec je v kategoriji dečki do 9. let zasedel  11. mesto.

Zala Likar je v kategoriji deklice do 11. let zasedla  1. mesto.

Ela Krapež je v kategoriji deklice do 11. let zasedla  3. mesto.

Jaka Leban je v kategoriji dečki do 11. let  zasedel  10. mesto.

Tilen Likar je v kategoriji dečki do 11. let zasedel  14. mesto.

Marko Polanc je v kategoriji dečki do 11. let zasedel  18. mesto.

Enej Komjanc je v kategoriji dečki do 11. let zasedel  19. mesto.

Vsi  mladi športniki  so prejeli praktične nagrade ter diplome, najboljši trije iz vsake kategorije tudi medalje. Da je tekmovanje potekalo tekoče in bilo vzdušje prijetno imata velike zasluge trenerja Mitja Velikonja in Matjaž Gostiša ter družina Krivec. V veliko pomoč pa so bili tudi starši in stari starši otrok, predsednik  in podpredsednik kluba, ostali člani v klubu, posamezniki in krajani ter sponzorji, ki so pomagali, da je otvoritveno tekmovanje letošnje poletne sezone v smučarskih skokih potekalo kot si lahko še v prihodnje želimo.

Letošnja poletna sezona popelje naše dečke in deklice na tekmovanja pokala Cocta, meddruštvena tekmovanja,  tekmovanja revije skokov  ter državna tekmovanja. Nekatere pa tudi že na pokalna tekmovanja v tujino. Čakajo jih treningi v drugih skakalnih centrih po Sloveniji: v Logatcu, Mengšu, Mostecu, Žireh, Bohinju, Planici …Vsi si želimo, da bi čim prej zgradili skakalni center doma, na Kovku, kjer bi bile tri skakalnice; K- 15, K-20 in K- 35, ki bi omogočale normalen trening za otroške kategorije. Vemo, da je v tem lepem športu veliko pozitivnega, splošno dobro počutje otrok in celostni telesni ter čustveni razvoj otrok zagotovljen. Poleg tega pa še eden najvarnejših športov nasploh, čeprav se na prvi pogled zdi drugače. Ob vseh imenitnih dosežkih naših reprezentantov in reprezentantk tudi vedno bolj priljubljen med mladimi, kar kaže na številčnejše vpisovanje otrok v ta šport.

 

SK POK

Oglejte si tudi