Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Nina Ukmar državna prvakinja

V Medvodah se je v nedeljo, 26. junija, končalo državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije, na katerem tekmovalo 3.000 plesalcev iz 80 slovenskih klubov. Plesalci so se predstavili v modernih tekmovalnih plesih, akrobatskem rokenrolu in standardnih ter latinsko - ameriških plesih od najmlajših pa do članskih tekmovalcev.
Letos so bile na prvenstvu barve plesnega kluba ADC iz Ajdovščine v modernih tekmovalnih plesih (hip hop) zastopane v večjem številu in to več kot uspešno. Že v četrtek je Martin Marc v kategoriji članov electric - boogie solo dosegel 6. mesto. V soboto je članska mala skupina Clique, katero sestavljajo Nina Ukmar, Sanja Stibilj, David Prosen, Gaja Podgornik, Amina Rebek, Ana Kobler in Brigita Kustrin, v konkurenci 20-ih skupin priplesala vse do finala in zasedla odlično 6. mesto.

V nedeljo dopoldne sta Tara Pahor in Zala Drofenik kot novinki v kategoriji duo mladinci v konkurenci 40-ih plesnih parov osvojili 27. mesto.
Višek nedeljskega popoldneva so bili nastopi 16- letne Nine Ukmar, ki je letos prvič nastopala v članski konkurenci in med 40 tekmovalkami priplesala v finale in suvereno osvojila naslov državne prvakinje. Poleg državnega naslova je osvojila tudi prvo mesto na lestvici pokalnih turnirjev Slovenije. V oktobru bo Nina kot članica državne reprezentance odšla na svetovno prvenstvo, ki bo letos v Avstriji.
Za poseben in najbolj gledan zaključek vsakega državnega prvenstva poskrbijo članske formacije (do 24 tekmovalcev). V tem naelektrenem vzdušju, polnem adrenalina, je nastopila tudi ajdovska formacija 19-ih plesalcev. V skupinah, kjer tekmujejo tekmovalci z večletnimi izkušnjami iz evropskih in svetovnih prvenstev, se je ajdovskim puncam in fantoma uspelo uvrstiti v finale. Njihova točka z naslovom Party we will throw now jih je pripeljala na zavidljivo 6. mesto.
S temi rezultati so plesalci Plesnega kluba ADC iz Ajdovščine dosegli klubski preboj na slovensko plesno sceno. Najbolj zaslužen za njihov uspeh je 26-letni trener Aleš Trdin iz plesno športnega društva Artifeks iz Ljubljane, ki je pred petimi leti prišel v ajdovski klub.
Svoje bogate plesne in življenjske izkušnje je prenesel na ajdovske plesalce. Ustvaril je pozitivno, delovno in prijateljsko vzdušje, za katero se mu vsi plesalci in njihovi starši na koncu plesne sezone in dela v tem klubu iskreno zahvaljujemo.
ms

Oglejte si tudi