Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Najuspešnejše državno prvenstvo v zgodovini ADC-ja

V Športni dvorani Marof v Novem mestu je od 19. do 21. maja potekal prvi del Državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih 2023, na katerem se je predstavilo okrog 1500 najboljših plesalcev v Sloveniji, drugi del, kjer so se predstavili v electic boogiju, break battlu ter hip hop battle disciplini, pa je potekal v nedeljo 28. maja v Ljubljani in sicer v Hiši plesa. Na obeh tekmovanjih je ADC s plesalci stal na stopničkah in tako za sabo pustil pečat, ki je tekmovalce in njihove starše zalil z neopisljivimi občutki sreče, zadovoljstva in ponosa.

Pred državnim prvenstvom se morajo solisti, pari in male skupine izkazati in si prislužiti dovolj točk za uvrstitev na DP, formacije pa se predstavijo enkrat v letu in zato je pričakovanje na ta dogodek še slajše, s tem pa tudi vložek v dobro izpeljane točke.

Plesni center ADC je v tem vikendu prejel največ priznanj, pokalov, medalj v vsej zgodovini obstoja tega lokalnega plesnega kluba.

S prvimi stopničkami je državno prvenstvo otvorila Zoja Volk, ko je v kategoriji Street show solo ženske ponosno stopila na 3.mesto, istega dne pa je tekmovala tudi Ella Avdibašić in med street show otroci v polfinalu prejela priznanje za 9.mesto.

Sobotno jutro so odprle male hip hop skupine mladincev, kjer sta ADC predstavljali skupini KERENTIA, kjer plešejo Lana Pejakič, Lana Gorkič, Melisa Mrevlje, Kristina Lozar, Megi Pečenko in Kiara Aranđevič Brana. Med 23 skupinami je za las zgrešila polfinale in tako zasedla 13. mesto. Skupina TAURI  v sestavi Amina Zerezghi, Meggy Resnik, Ula Trebovc, Ajda Korečič, Ema Jureš, Metka Arhar in Doroteja Rojko je v polfinalu osvojile 10.mesto.

Nadaljevale so otroške hip hop formacije in s priplesanim finalom ter končnim 2. mestom med najboljšimi skupinami v državi dvignile na noge tribuno, da o starših, trenerjih in ostalih plesalcih sploh ne govorimo. Tornado je naredil v gledalcih res orkan čustev s plesalkami, ki plešejo v formaciji: Lara Brecelj, Inja in Vita Šinigoj, Gaja Lipušček, Amelie Zerezghi, Adelina Balkič, Zala Ferjančič, Anika Lana Štrancar, Urša Djukić Štrancar, Ana Ferletic, Ella Avdibašić, Gaia Pravan, Manja Pelan, Mei Lozej, Meta Žiberna, Nina Bačar, Noemy Krapež, Zoja Likar, Polona Korečič, Lea Kavčič, Žana Gomizelj in Brina Kusić.

Nato so se predstavili hip hop mladinski pari, med katerimi sta si v množici plesalcev Doroteja Rojko in Amelie Zerezghi prislužili več kot odlično 10. mesto, med solisti je med hip hop člani Matic Kolar Tratnik osvojil 12. mesto, Larisa Koren pa 22. mesto. V konkurenci med hip hop solo mladinkami so ADC zastopale Kiara Aranđelović Brana, ki je zasedla 39. mesto, ter Maša Cotič, ki je v konkurenci starejših hip hop mladink osvojila 35. mesto.

Najtežje se je na državnem prvenstvu prebiti na stopnice najboljših pri članski kategoriji, saj plesalci iz leta v leto postajajo boljši in lahko bi rekli, da se nivo znanja dviguje skoraj s svetlobno hitrostjo, pa vendar je našim ADC članom DIVERTIRSE to uspelo. S trenerko so zableščali v srebrni barvi in ponosno stali na stopničkah - vodja skupine Leja Messec, Brigita Kuštrin, Nina Ukmar, Evelin Bajc, Zoja Volk, Karin Fikfak, Elin Trobec, Fozia Saliu, Veronika Knafelc, Larisa Koren, Tjaž Kovač, Nick Keber, Matic in Blaž Kolar Tratnik, Lea Vodopivec, Nara Aranđelović Brana, Martin Di Falco, Manca Sirk, Katjuša Gorkič, Natalija Bajc, Neža Vrtovec, Lea Vaupotič in Rebeka Lampe.

Na lep nedeljski dan za ADC ni bilo nič manj solza sreče, saj so se deklice Brina Kusić, Manja Pelan, Zala Ferjančič, Amelie Zerezghi, Mei Lozej, Gaia Paravan in Lara Brecelj iz skupine BOMBICE zavihtele na 2. mesto med najboljšimi otroškimi hip hop malimi skupinami.

Sledeči skupini BONGANI, v kateri plešejo Lana Kovačević, Mia Kobal, Metka Arhar, Zoja Lenščak, Doroteja Rojko, Meggy Resnik, Lana Čučilovič, Lana Vidmar, Ema Jureš, Ula Trebovc, Erna Hrnčić, Ajda Korečič, Niki Marc, Patrick Lisjak in Amina Zerezghi, sicer ni uspelo na stopničke, so pa v hudi kategoriji mladincev priplesali do polfinala in si priborili 9. mesto. Skupina PILOTI - Lana Gorkič, Kiara Aranđelović Brana, Tim Vodopivec, Mina Tudjina Perger, Lana Pejakić, Megi Pečenko, Aurora Banjac, Nensy Krapež, Kristina Lozar, Polona Sara Logar, Manca Pečenko, Manca Blažko, Maša Cotič, Melisa Mrevlje, Maja Marc, Nika Bizjak, Lana in Tinkara Koron ter Ula Silajdžič je v isti konkurenci med 19 skupinami prispela do finala in požela aplavz za 7. mesto.

Tekmovalnih parov je na plesnem podiju vedno toliko, da gledalci lahko samo občudujemo sodnike, kako lahko med množico tolikih izluščijo najboljše in se jim klanjamo za tako zahtevno nalogo. Med otroškimi pari sta ADC predstavili Žana Gomizelj in Lea Kavčič in v polfinalu prejeli pohvalo za 9. mesto, med člani pa sta brata Kolar Tratnik med finalisti požela bučen aplavz za doseženo 5. mesto med najboljšimi v državi.

Neverjetno uspešni vikend za ADC sta zaznamovali še dve skupini in tako dodobra potrdili, da je ADC v mnogih letih napredoval do najboljših, tako mlajših kot članskih plesalcev in se zapisal med najboljše plesne šole v Sloveniji.

Članska mala skupina BUŠE (Brigita Kuštrin, Karin Fikfak, Elin Trobec, Neža Vrtovec, Fozia Saliu, Martin Di Falco, Manca Sirk) je v finalu dosegla nehvaležno, pa vendar izvrstno 4. mesto, skupina BENZEN (Evelin Bajc, Blaž Kolar Tratnik, Matic Kolar Tratnik, Larisa Koren, Veronika Knafelc in Katjuša Gorkič) pa je stopila na stopničke in prejela pokal za osvojeno 2. mesto.

Nick Keber in Evelin Bajc sta tekmovalca, ki sta se predstavila v obeh delih državnega prvenstva. Na 'novomeškem tekmovanju' je Nick v kategoriji hip hop solo starejši mladinci osvojil 6 .mesto, Evelin pa 8. mesto, na ljubljanskem delu tekmovanja pa Nick v kategoriji electric boogie solo 5. mesto, v skupnem seštevku MTP pa stopil na stopničke za 3. mesta, v kategoriji hip hop battle pa si priplesal nehvaležno vendar izvrstno 4. mesto , Evelin pa v kategoriji hip hop battle člani 9. mesto

Rezultati še zdaleč ne povejo vsega o našem klubu, o naših plesalcih. Rezultati so samo potrditev, da gremo v pravo smer, da delamo dobro in trdo garamo.

Nam ples pomeni življenje, nekaterim del, ki ga imajo za najboljši hobi, drugim dih in največjo ljubezen. In tako se dopolnjujemo, tako skupaj rastemo in se učimo.

Ponosni smo na vsakega izmed plesalcev, trenerjev, hvaležni smo čisto vsakemu, ki pripomore, da klub raste v kvalitetno in dobro družbo.

Neizmerna hvala staršem, ki otroke spodbujajo, vozijo na treninge, tekmovanja in ki z njimi dihajo ples.

Hvala Leji Messec, Nini Ukmar, Brigiti Kuštrin, Alice Stojko Saliu in nenazadnje najboljši administratorki Tini Žunko.

Hvala tudi vsem ostalim, ki nas podpirate vključno z Občino Ajdovščina in njenim županom.

Če želite vstopiti v našo družbo in se z nami zavrteti v svetu plesa, ste dobrodošli.

 

Oglejte si tudi