Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
11°C
-1°C
ČE.
15°C
-2°C
Deli
7824

Mlinarke tudi letos z visokimi cilji

Vodstvo Ženskega rokometnega kluba Mlinotest je pred novo sezono predstavilo ekipo, ki se bo v novi sezoni trudila ponoviti imenitne lanske dosežke. Spomnimo, Mlinotest je v prvenstvu osvojil tretje mesto in s tem ponovno vstopnico za evropska tekmovanja, v pokalu je klonil šele v finalu, v pokalu Challenge pa je po četrt stoletja spet okusil evropski utrip z ekipama iz Črne gore in Poljske.

Mlinotest stopa v novo sezono s pomlajeno in precej spremenjeno zasedbo. Izkušena Slavica Schuster je odšla na Slovaško, odlična strelka Teja Ferfolja pa je tudi poiskala nov izziv. Novi obrazi na predstavitvi v baru Hiše Mladih v Palah pripadajo Tjaši Rudman, ki prihaja iz Krke, Alessii Udovič in Mirjeti Bytyqi iz Kopra, iz Črne gore prihaja Nada Pejović, Nina Zulić pa je v dresu Mlinotesta že lani igrala kot posojena igralka Krima. Sicer se je v Palah zbralo kar 25 igralk, nekatere bodo igrale v mlajših kategorijah in pridobivale potrebne izkušnje. Trener članske ekipe Dušan Vidmar je sicer potožil, da bo s tako mlado in neizkušeno ekipo težko držati priključek z vrhom, vendar se s srčnostjo lahko marsikaj nadoknadi. Ob Vidmarju bosta za mlajše selekcije skrbela še Jurko Pergar in Ana Žigon.

Predsednik kluba Ivan Vodopivec je igralkam zaželel uspešno sezono, predvsem pa sezono brez poškodb, ki znajo pogosto krojiti konkurenčnost zasedbe. Ponovitev lanske sezone je po njegovem dosegljiv cilj, sicer pa za gledalce štejejo tudi borbene predstave in požrtvovalna igra v rdečem dresu. Želi si tudi, da bi ob Mlinotestu v mladi ekipi prepoznali priložnost za svojo promocijo tudi druga podjetja, kajti članice Mlinotesta so edina ekipa iz občine, ki nastopa v najvišjem državnem tekmovanju, se pravi v prvi ligi. Občini Ajdovščina in županu Tadeju Beočaninu se je Vodopivec zahvalil za dosedanjo podporo, predsedniku uprave Mlinotesta Davidu Nabergoju pa za čut za družbeno odgovornost v lokalnem okolju, saj Mlinotest del dobička vlaga v šport in tako skrbi za dvig kvalitete bivanja ter zdravega načina življenja.

Toda žreb je bil za mlinarke neizprosen, saj so v prvem krogu gostovale pri državnih prvakinjah v Zagorju in izgubile (22 : 17), takoj nato pa so na Policah gostile veliki Krim, ki je bil za prenovljeno zasedbo Mlinotesta premočan (23 : 32). Je pa to šele začetek sezone in do konca se lahko še marsikaj obrne, mlinarke pa imajo sedaj pred seboj tekmice, s katerimi naj bi se lažje kosale in s katerimi naj bi se še vedno lahko borile za tretje mesto. Čeprav so na prvih dveh tekmah izgubile, pa so na trenutke pokazale dobro igro in pravšnjo mero borbenosti, pozna pa se jim še neuigranost ob začetku sezone. 
rlVšečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!