Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Mlinarke poleg nasprotnic uspešno meljejo tudi 'korono'!

Članska ekipa Ženskega rokometnega kluba Mlinotest Ajdovščina je tudi skozi najhujše obdobje epidemije trenirala in tekmovala v državnem prvenstvu 1. A DRL. Res je, da so bili tako treningi kot tekmovanje prilagojeni in deloma spremenjeni. Dvorano na Policah so imela dekleta samo zase. Ob tej priložnosti se je potrebno zahvaliti kolektivu Zavoda za šport, ki jim je omogočil pogoje na najvišji možni ravni. Kot same pravijo, je bil to deloma privilegij, deloma pa je bilo kar precej grozno, ko v stavbi ni bilo slišati otroških glasov in zvokov piščalk trenerjev drugih ekip v Ajdovščini. Same tekme so bile organizirane podobno kot prej, z eno veliko spremembo. Tribune so samevale, dvoboji so se in se še vedno odvijajo brez prisotnosti gledalcev, z le peščico ljudi, ki pomagajo pri organizaciji samega dogodka. A vendar so se v klubu angažirali in za privržence uredili spletni prenos tekem v živo, da si lahko v teh časih kar iz domačega naslanjača ogledajo Mlinarke in vsaj delno pomagajo dekletom do zmag.

S samo epidemijo se članska zasedba trenerja Jana Žbogarja dobro spopada. Mlinarke so edina ekipa v prvi ženski rokometni ligi, ki še ni bila v karanteni zaradi okužbe s korona virusom. V celotnem obdobju jih je doletela le ena okužba, katero so še pravočasno izolirali in tako poskrbeli, da so ostale punce normalno trenirale naprej. Upajmo, da bodo tudi v prihodnje uspešno in s kančkom sreče uspeli nadaljevati v takem ritmu treningov in tekem. V tem primeru se bo lahko sezona pripeljala do konca brez večjih zapletov.

Veseli nas, da ŽRK Mlinotest tudi v teh časih odlično predstavlja občino Ajdovščina ter samo mesto Ajdovščina, saj na nepopolni prvoligaški lestvici Mlinarke (zaenkrat) še držijo prvo mesto v državi. Članice so do sredine februarja odigrale 14 tekem. Od tega so le eno tekmo igrale neodločeno, na eni pa morale priznati premoč favoriziranim serijskim državnim prvakinjam Krima iz Ljubljane. Tako je bila trdnjava na ajdovskih Policah po 27. 4. 2019 ponovno premagana, saj od takrat na domačem terenu Mlinark ni premagal nihče. Na vseh ostalih srečanjih so Ajdovke slavile.

Vodstvo kluba že pripravlja vse potrebno za vrnitev mlajših kategorij v pogon treniranja. Veseli nas, da se bodo tudi naši najmlajši ponovno srečevali na treningih rokometa. Nadaljevanju trenažnega procesa mlajših selekcij so v klubu posvetili veliko pozornosti, saj želijo k rokometu privabiti čim več deklic. Tako podjetje Mlinotest d.d. kot tudi sam klub si namreč želita, da bi se čim več otrok vrnilo v dvorane, zato bodo ob začetku treningov mlajših kategorij vsem novinkam v klubu ponudili en mesec brezplačne vadbe rokometa. Ob tem že sedaj vabijo vse deklice, ki si želijo preizkusiti igranje rokometa in bolje spoznati ta šport, da se pridružijo rokometu in postanejo Mlinarke. V naslednjih tednih pa k nam s strani ŽRK Mlinotest prihaja nekaj novega, drugačnega, vsekakor pa nas ne boste mogli spregledati. Spremljajte nas na naših socialnih omrežjih in spletni strani www.zrk-ajdovscina.si.

Mlinarke pa bodo še naprej (z)mlele do novih zmag!

Denis Stibilj

Oglejte si tudi