Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Mladi ribiči Primorske na taboru v Tolminu

Komaj so pospravili šolske potrebščine, že so spakirali muharski pribor, spalne vreče, nekaj oblačil ... in se 24. junija popoldan skupaj z mentorji odpeljali v Kamp Siber pri Tolminu na tridnevno druženje. Tabor mladih ribičev v organizaciji Zveze ribiških družin Primorske že tradicionalno poteka konec meseca junija. Vsaka ribiška družina lahko prijavi do pet mladih ribičev in mentorja.
Program tabora je prvi dan vključeval prikaz izdelave umentnih muh in prikaz kastinga, posebne discipline metanja vabe na suhem. Naučeno so mladi ribiči drugi dan preizkušali na reki Bači in jezeru pri Mostu na Soči, kjer so jim domači ribiči s čolni pokazali skrite kotičke. Časa pa ni zmanjkalo niti za obisk v letu 2015 zgrajene moderne ribogojnice na Tolminki, kjer Ribiška družina Tolmin skrbi za vzrejo avtohtone soške postrvi in lipana.

Zaključek tabora v nedeljo je potekal v tekmovalnem duhu na reki Tolminki, kjer se je več kot 30 mladih ribičev  pomerilo v znanju, spretnosti in seveda vedno pomembni ribiški sreči. Čeprav je malo ponagajalo vreme, od nočnega neurja do žgočega sonca, pa je za dobro počutje vse dni poskrbela odlično pripravljena lokalna hrana; marsikdo je prvič jedel friko. Namen tabora je tudi druženje mladih in malo manj mladih ribičev, sklepanje novih in utrjevanje starih prijateljstev, predvsem pa izmenjava znanj in izkušenj. Tabor je tudi letos odlično uspel, zahvala gre predvsem tolminskim ribičem, zvezi ter mentorjem. Naslednje leto zopet nasvidenje na taboru, do takrat pa 'dober prijem'.

M.S., foto Z.S.

Oglejte si tudi