Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Mednarodni turnir mesta Ajdovščina, ekipe ND Primorje v samem vrhu!

Nogometno društvo Primorje je v zadnjih dveh vikendih (štirje tekmovalni dnevi) organiziralo mednarodni turnir mesta Ajdovščina, kjer se je zbralo 105 ekip iz Slovenije in tujine. Na mestnem stadionu in pomožnem igrišču se je odigralo več kot 250 tekem, sodelovalo je več kot 1.000 otrok in več kot 3.000 navijačev.

V štirih dneh smo videli zanimive dvoboje ekip U7, U8, U9, U10, U11, U12 ter dekleta U13.

ND Primorje je tudi po tekmovalni plati doseglo zelo lepe uspehe. V selekciji U7 in U8 rezultati niso bili prvotnega namena, poudarek je bil zgolj na uživanju otrok v nogometni igri.

Pri selekciji U9 je ND Primorje osvojilo prvo mesto, pred ekipama FC Koper in NK Bravo. V selekciji U10 je prvo mesto osvojila ekipa NK Bravo, drugo mesto ND Gorica, z bronom se je okitila ekipa NK Sava Kranj.

Primat v selekciji U11 pripada ponovno ekipi ND Primorje, ki je v finalu na severno primorskem derbiju premagala ND Gorico, tretje mesto je zasedla ekipa Elite team iz Ljubljane.

V selekciji U12 je domača ekipa ND Primorje osvojila drugo mesto, v finalu so bili boljši vrstniki NK Jadran Dekani, tretje mesto pa je osvojila ekipa iz NK Brinje Grosuplje.

Letos smo prvič gostili tudi turnir za dekleta starosti do 13 let. Tudi v tej kategoriji je dekliška ekipa ND Primorje dvignila pokal za prvo mesto, kjer je v finalu premagala ekipo Podravje Aluminij, brona pa so se veselila dekleta iz Gažona.

Mednarodni turnir mesta Ajdovščina ima vse večjo veljavo na slovenskem prostoru pa tudi čez meje. Bilo je enkratno ter nepozabno. 

Zahvala za izvedbo projekta gre Občini Ajdovščina ter vsem sponzorjem, donatorjem in staršem, ki so pripomogli k uspešno izvedenem turnirju.

ND Primorje

Oglejte si tudi