Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Kako se Kristjan Koren … znajde v/na vodi?

Znana je sestava ekipe, ki bo zastopala Ajdovščino na letošnji izvedbi zabavnih vodnih iger City games na šmarni dan na ajdovskem bazenu. Zasedba bo nadvse pisana in upati je, da se bo uvrstila v slovenski finale.

Z vsakega od treh polfinalnih srečanj se v finale v Kranju uvrstita po dve najboljše ekipi. Na ajdovskem bazenu bo v torek, na praznik, nastopilo šest ekip, ki se bodo pomerile v šestih zanimivih disciplinah (leteči vaterpolo, reševanje turistke, pršut, ribiške gajbice, mošarka, veslo).

Glede na sestavo ajdovske ekipe se za kondicijsko pripravljenost ni treba bati, vendar bodo za uspeh potrebni še iznajdljivost, spretnost ter – kanček sreče.   

Ajdovske barve bodo torej zastopali kolesar Kristjan Koren, med drugim sedemkratni udeleženec francoske pentlje, Nina Ukmar, letošnja evropska prvakinja v hip hop plesu, tekačica Lucija Krkoč, ki je lani osvojila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu, Tine Lavrenčič, bronast z lanskega državnega prvenstva v olimpijskem triatlonu, nogometaš Peter Kalin, Maja Svetik, kapetanka rokometašic Mlinotesta, vsestranski trener Marko Lipovž ter kajakaš Primož Sulič, sicer vodja športnih programov ajdovskega Zavoda za šport, ki je tudi organizator letošnjega dogodka.

Naj ob tem pripomnimo, da bo letno kopališče v torek, 15. avgusta, zaprto, pač zaradi priprav prizorišča za tekmovanje. Začetek ob 19.30!

Oglejte si tudi