Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Gorski tek na Malo goro znova privabil veliko število tekačev

11. Junij 2017! Datum, ki smo si ga člani ŠKTD Kamnje - Potoče in člani planinske sekcije Kamnje rezervirali že v pričetku leta! Na koledar smo si pod to junijsko nedeljo zapisali 9. Gorski tek na malo goro. In vse od takrat dalje smo si želeli le eno. Sončno drugo junijsko nedeljo! Želje so bile uslišane in sonce je sijalo s polno močjo.
Člani organizacijskega odbora smo z delom pričeli že veliko časa prej, saj nam organizacija gorskega teka zares veliko pomeni. Tekma je štela za pokal PGT, dodatno pa nam je bila zaupana tudi pokalna tekma omenjenega pokala. Veseli in zadovoljni tekmovalci so tisto, kar nam največ pomeni. Prav zaradi omenjenega nismo ničesar prepustili naključju. Progo smo pokosili in uredili že več kot teden dni prej, ter v dneh pred tekom pripravili še skupen trening in ogled proge. V zadnjih dneh pred tekmo smo tako čas namenili le še pripravi darilnih startnih vrečk in nagrad za najboljše! V sobotnem popoldnevu smo dokončali še vse ostale podrobnosti ter se že veselili nedeljskega jutra. Sončno jutro je v Kamnje pritegnilo kar lepo število tekačev iz Slovenije in tudi iz sosednje Italije. Na startni črti pa sta bila poleg omenjenih, tudi en Nemec in Japonec. Start teka je v bližini starega kamnitega mostu, od koder so se ob 10. uri tekmovalci pognali proti koči na Mali gori. Na trasi teka so bile postavljene štiri okrepčevalnice z vodo, za varnost tekmovalcev pa so skrbeli člani GRS Tolmin (Skupina Ajdovščina). Ciljno črto je po 33 minutah in 38 sekundah prvi prečkal Rok Bratina, ki je le malo zaostal za rekordom proge. Drugo mesto je osvojil Simon Alič, tretje pa domačin Uroš Vodopivec. Med ženskami je bila najhitrejša Klementina Lemut s časom 42.27. Za njo se je uvrstila Mihaela Tušar, tretja pa je bila Maja Peperko. V cilju so tekače pričakali navijači, ki so z glasnim navijanjem poskrbeli, da zadnji vzpon ni bil pretežak. Tekači in tekačice so si po opravljenem tekaškem preizkusu zaslužili prav posebno pogostijo. Vsak je prejel topel obrok, na voljo jim je bilo sadje, čaj in kava, za piko na i pa je vsak prejel še odlično palačinko. Kot se za vsako pravo športno prireditev spodobi, smo tudi ta tek zaključili z uradnim delom. Najboljšim trem v posameznih kategorijah smo podelili unikatne lesene medalje ter bogate praktične nagrade. Najboljšim trem moških in ženskam v generalni razvrstitvi pa smo podelili unikatne kovinske pokale ter praktične in denarne nagrade. Prvič smo na našem teku z nagradami obdarili tudi najboljšo deseterico v ženski in moški generalni razvrstitvi. Iz Italije so nas ponovno obiskali organizatorji teka Val Resia Vertical, ki so dvema izžrebancema podarili dve brezplačni startnini na njihovem julijskem teku. Prav tako smo še dodatnim trem izžrebancem podarili bogate nagrade, med katerimi je bil tudi panoramski polet s športnim letalom nad traso gorskega teka na Malo goro.

Odziv tekačev po sami tekmi je bil odličen, zato v organizacijskem odboru že z veseljem gledamo proti jubilejni, 10. izvedbi gorskega teka na Malo goro! Na samem teku je sodelovalo skoraj petdeset prostovoljcev, kar daje našemu teku še poseben čar, vsem tem pa gredo tudi vse pohvale in zahvale za sodelovanje pri izvedbi. Seveda se moramo organizatorji za uspešno izvedbo zahvaliti tudi vsem našim tokratnim sponzorjem, ki so nam nesebični pomagali po svojih najboljših močeh.

Se vidimo naslednje leto na 10. Gorskem teku na Malo goro!

 

ŠKTD Kamnje – Potoče

Foto: P.P.B.

Oglejte si tudi