Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

EL1 plesna scena: v tujino po novo plesno znanje

Veliko je plesnih klubov, ki svojim plesalcem pomagajo nadgraditi svoje plesno znanje z različnimi trenerji, a le malo je takih, ki svoje plesalce peljejo v tujino ter jim tam omogočijo izpopolnjevanje svojih plesnih tehnik. Naš plesni klub EL1 plesna scena je eden izmed teh, ki se zaveda, da je naložba v znanje, naložba v prihodnost.

Ker v plesnem klubu EL1 plesna scena stremimo vedno k najboljšemu, smo se skupaj z vodjo kluba Eleno Mikuž in trenerjem Martinom Sorgom odločili, da našim plesalcem mladinskih tekmovalnih skupin ponudimo možnost dodatnega plesnega izobraževanja v Londonu.

Seveda so plesalci in njihovi starši naš predlog sprejeli z navdušenjem. Tako je padla odločitev, da odletimo v London. Kljub temu, da je bilo to potovanje organizacijsko zelo velik zalogaj, smo celotna ekipa 26 ljudi, doživeli naš plesni London v vseh svojih odtenkih. Nekateri naši plesalci so se z letalom peljali prvič, tako da je bila to za njih še posebej vznemirljiva izkušnja.

Po pristanku v Londonu so bila naša prevozna sredstva metroji ter značilni angleški dvonadstropni, rdeči avtobusi. Dopoldneve smo povečini izkoristili za raziskovanje mesta, popoldnevi in večeri pa so bili seveda rezervirani za plesne delavnice. Plesne treninge smo imeli v priznanih plesnih dvoranah BASE dance studios in PINEAPPLE dance studio by Debbie Moore, kjer je bilo vzdušje res noro. Sprejeli so nas studii, polni plesnih navdušencev in vrhunskih koreografov, ki so nam predstavili različne plesne tehnike. Tako smo se v teh londonskih dneh izpopolnjevali in spoznavali hip-hop, jazz, pop, R&B, house, K-pop, regeton in še veliko drugih tehnik. Bili smo najmlajši izmed sodelujočih plesalcev, a smo vseeno, po mnenju koreografov izstopali po kvaliteti in tehniki. Imeli smo čast spoznati in sodelovati tudi s koreografom in plesalcem filma Footloose, Kennijem Wormaldo. Poleg njega pa so nam odlične koreografije predstavili tudi izvrstna John Graham in Marko Stamenkovič.

Kljub temu, da smo imeli po tri treninge dnevno, ki so trajali vsak po poldrugo uro, smo proste trenutke izkoristili za ogled Londona v vsej svoji lepoti. Seveda nismo mogli mimo glavnih znamenitosti, kot so Buckingam palace, Picadilly circus, London eye, Big ben, Tower Bridge in mnoge druge. Sprehodili smo se tudi po Camden Townu, kjer živijo razni zvezdniki, med katerimi je bila tudi slavna pevka Amy Winehous. Zanimive so bile tudi londonske tržnice, kjer je mrgolelo pouličnih prodajalcev. Med pohajkovanjem po mestu smo imeli možnost poizkusiti hrano različnih delov sveta. Nekatera nam je bila poznana, druga pa povsem eksotična, a poskusili smo prav vse. Navdušil nas je tudi sprehod po podhodu, katerega stene so bile prekrite z raznimi grafiti. To čudovito kuliso smo izkoristili in tam posneli nekaj plesnih videov.

Ker smo v tako kratkem času bivanja v Londonu toliko doživeli, smo imeli občutek, da imajo dnevi v Angliji veliko več ur kot doma. Naš podaljšan plesni vikend je minil vsekakor prehitro. London nas je navdušil. Napolnil nas je s pozitivno energijo in nam dal novega zagona za vsa tekmovanja, ki nas čakajo v naslednjih tednih in mesecih. S kupom novega znanja in visoko motivirani se vračamo domov. Iz srca se zahvaljujemo naši plesni šoli EL1 plesna scena, naši plesni vodji Eleni Mikuž, trenerju Martinu Sorgu in staršem, ki so bili del naše zgodbe, za to nepozabno izkušnjo v Londonu.

Oglejte si tudi