Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Člani zaključili tekmovanje

V torek, 12. aprila, so fantje članske ekipe odigrali zadnjo tekmo v sezoni 2015/2016. Gostovali so v Kamniku in vknjižili tretjo zaporedno zmago in tako uspešno zaključili še eno tekmovalno obdobje, tokrat v 3. SKL.

»Ekipa je bila v letošnji sezoni sestavljena večinoma iz domačih fantov, le dva igralca sta prišla iz drugih klubov. Po izpadu iz višje lige (lani so igrali v 2. SKL) je bil letos cilj ekipe, da se ponovno postavi zdrav domač temelj ter da se v naslednjih letih dela postopne korake in izboljšuje rezultat. Ta cilj je dosežen, saj so nekateri igralci, ki v prejšnjih letih niso imeli vidnejših vlog, letos odigrali bistveno več in pokazalo se je, da lahko odigrajo solidno. Po menjavi trenerja (med sezono je Filipa Orla zamenjal domači trener Gregor Zagorc) je ekipa premagala Koper, ki je bil v igri za napredovanje v višjo ligo. S to zmago so fantje pokazali, da so lahko konkurenčni in da morajo drugi klubi resno računati nanje. Pozneje je prišlo še nekaj porazov, kar pa ni pomenilo odstopanja od postavljenih ciljev. V drugem delu se je ekipa merila za uvrstitev od 13. do 18. mesta. Začetek je bil malo slabši, potem pa so nizali uspeh za uspehom in sezono zaključili s tremi zaporednimi zmagami, kar je dober obet pred naslednjo sezono. Veseli dejstvo, da so nekateri kadeti v članski ekipi pokazali, da so iz pravega testa in da bodo v naslednjih sezonah igrali vse večje vloge. V sezoni 2016/2017 bo ponovno zaigrala tudi mladinska ekipa, ki je nujna za graditev članske ekipe. Tako bodo mlajši igralci imeli možnost igrati na»pravih« tekmah, kjer se bodo kalili za člansko ekipo,« je ob koncu sezone povedal Boštjan Jerončič, podpredsednik kluba.

Mlade igralce je pohvalil trener Gregor Zagorc: »Po smoli s poškodbami nekaterih pomembnih členov naše članske ekipe so mladi upi s svojo minutažo nekajkrat opozorili nase. V prihodnosti vsekakor računam nanje in dobili bodo svoje priložnosti. Trenutno pa kadeti in mladinci pridno trenirajo, saj se obe ekipi pripravljata na kvalifikacije za nastop v prvi ligi.«

Da brez navijačev ne gre, sta poudarila oba. Zato zahvala vsem gledalcem, ki so fante bodrili v letošnji sezoni in hkrati vabilo, da se v še večjem številu jeseni zberemo v dvorani OŠ Šturje in podpremo naše leve. Fantje obljubljajo, da bodo čez poletje pridno delali, da nas bodo navduševali z lepo košarko in dobrimi igrami.

 

KK Ajdovščina

Oglejte si tudi