Logo MojaObčina.si
JUTRI
28°C
14°C
TOR.
27°C
14°C
Oceni objavo

ADC plesalci nominirani za najuspešnejše športnike

V svetu športa ima vsako obdobje v letu svojo vlogo in svoje dogodke. Je čas treningov, tekmovalno obdobje, pride pa tudi čas podeljevanj pohval oz. priznanj za uspehe, ki jih med letom osvojimo ter z visokimi dosežki prispevamo k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa tako doma kot tudi v tujini.

V Ajdovščini bodo taka priznanja podelili 10. marca 2023, v Sežani so jih podeljevali 22. februarja na dogodku "Športnik Krasa in Brkinov za leto 22", Plesna zveza Slovenije pa je v Hiši plesa dogodek izvedla 24. februarja, z naslovom "Nagrajenec leta".

Nomonirance iz občine Ajdovščine objavimo naknadno, zaenkrat želimo javno pohvaliti naši plesalki Žano Gomizelj in Leo Kavčič s Krasa, ki sicer tekmujeta v dveh kategorijah in to je njun DUO hip hop otroci, s katerim sta na kvalifikacijskih turnirjih v letošnji sezoni že osvojili lepe uvrstitve, plešeta pa tudi v skupini Red storm, kateri so oktobra 2022 postali svetovni podprvaki v kategoriji HIP HOP FORMATIONS KIDS. In prav za ta naziv sta v Sežanskem Kosovelovem domu prejeli priznanje za športne dosežke mladih za naslov svetovnih podprvakinj v modernih tekmovalnih plesih.

Prav tako javno čestitamo naši solistki, Evelin Bajc, ki tekmuje v izjemno hudi, članski kategoriji, sicer v različnih zvrsteh, na svetovnem prvenstvu pa je v kategoriji HIP HOP SOLO ADOULT osvojila bron, tako da jo je Plesna Zveza nagradila z bronasto plaketo za vrhunske temovalne dosežke v letu 2022.

Vsi plesalci ADC že mnogo let prinašajo v ajdovsko občino zavidljive uspehe, ki pa niso podarjeni, temveč so dokaz trdnega dela, vztrajnosti in neumornih treningov.

Ob tej priložnosti čestitamo tudi najboljšim trenerkam Leji Messec, Nini Ukmar in ostalim ter hkrati vodji Plesnega centra ADC Alice Stojko Saliu za izjemno predanost športu, ki ga imenujemo tudi umetnost.

XY - članica ADC

Oglejte si tudi