Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Z združenimi močmi do varne strehe

Sodelavci Karitas vipavske dekanije smo že v preteklosti sodelovali v zbiranju sredstev za pomoč družinam, ki doživljajo različne preizkušnje. V juniju se je zaključila akcija zbiranja sredstev za pomoč družini, ki jo je prizadel požar. Danes novogradnja že dobiva novo podobo.

V oktobru lanskega leta so se pobudniki 'Motoristi za motoriste' obrnili na Karitas, da s skupnimi močmi pomagamo družini z Brji. Na kratko smo na družbenih omrežjih zapisali: »Družina že dolgo živi v razpadajoči hiši in nujno potrebuje varno streho nad glavo. Oče je pred časom umrl, v času, ko smo začeli s pobudo za pomoč, se je mama več let borila s hudo boleznijo in pred dobrim tednom umrla. Ostala je hčerka – dijakinja in sin, ki je sicer invalid, saj je že kot otrok izgubil roko. Sami nikakor ne bodo uspeli zbrati denarja, pa tudi organizirati dela, zato jim vaščani, nekateri obrtniki in Društvo MzM želijo pomagati.« Objavili smo TRR Karitas in spet je vzgled dal župan in tudi nekatere župnije. Vest se je širila in ljudje so darovali. Velika zasluga gre MzM in vaščanom, še posebej Kazimirju z Brji, tudi motoristu, ki je trkal na številna vrata. Mnogo materiala je prišlo za 'boglonaj', mnogo po simbolični ceni. Tako je bil nad lepo obnovljenim domom v začetku avgusta postavljen bor, kot znak »uspelo je«. Pri Karitas smo zbrali 16.000 evrov, toda vrednost darov in pomoči je vsaj še enkrat večja. 

Spet veriga dobrote, Sašo mi je poslal slike njegove nove strehe in napisal: »Hvala vsem za pomoč. Vidim, da ste še dobri ljudje. Najlepša hvala iz srca«. 

Jožica Ličen

Oglejte si tudi