Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 25.11.2017

oblačno
Ponoči se bo od zahoda postopoma pooblačilo, nekaj jasnine bo zjutraj še na severovzhodu. Tam bo ponekod pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 7 do 10°C.
8°C | 14°C
nedelja, 26.11.2017
7°C | 9°C
ponedeljek, 27.11.2017
-5°C | 10°C
torek, 28.11.2017
-5°C | 9°C
sreda, 29.11.2017
5°C | 11°C
Opozorila
Petek, 24.11.2017 ob 17h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
14°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo

Zaključek programa Predelava mesa v mesne ......


ŠOLSTVO

| |
29.04.2014      11:49
A A

Zaključek programa Predelava mesa v mesne izdelke, tradicija in podjetnost


Konec aprila se je zaključil izobraževalni program Predelava mesa v mesne izdelke, tradicija in podjetnost, ki ga je izpeljala Ljudska univerza Ajdovščina ob sodelovanju strokovnjakov s tega področja. Petindvajset udeležencev programa je prejelo potrdila o zaključku programa in se ob fotografijah spomnili, kaj vse so v programu videli in slišali.


Deli:
Pogledali so film Priložnosti so, ki jim bo morda v spodbudo za nadaljnje učenje in pri oblikovanju lastne podjetniške poti. Predstavili smo še sistem nacionalnih poklicnih kvalifikacij, NPK Predelovalec mesa na tradicionalni način ter kako pokazati drugim svoja znanja s pripravo osebnega portfolija – mape.

Druženje in izmenjavo izkušenj smo nadaljevali pri udeležencu programa, gospodu Ivanu Jamšku v Mančah, ki nam je prijazno razkazal svojo vinsko klet in predstavil vina ter svoje mesne izdelke. Kot zanimivost naj povemo, da je gospod 'pravi pesnik' in nam je večer popestril s prebiranjem  pesmi o vinu in trti. Ob  obloženi mizi z  izdelki naših udeležencev (salam, pancet, klobas, sira, kruha …), smo v pogovoru izvedeli, kako notranje bogati so naši ljudje, s čim vse se ukvarjajo, kakšne talente razvijajo … Z gotovostjo lahko rečemo, da imajo številna neformalno pridobljena znanja in izkušnje, ki jih je vredno ovrednotiti s pripravo osebne mape in pokazati širši javnosti.

Udeleženci so v opravljeni anketi izrazili tudi potrebo po formalnih izobraževanjih, saj so se tokrat za udeležbo v programu odločili predvsem zaradi novih znanj, poleg tega pa tako koristno izrabijo svoj prosti čas. Všeč jim je bilo, da v programu niso bila le predavanja, pač pa tudi obiski predelovalnih obratov pri nekaterih praktikih, ki se z mesninami ukvarjajo bolj načrtno, za prodajo na trgu. Izrazili so željo po nadaljevanju programa, ki bi ponudil še več praktičnih prikazov in informacij, zato se morda spet dobimo v jesenskem/zimskem času.

Zahvaljujemo se vsem predavateljem in tistim, ki ste nam prijazno odprli vrata svojih domov ter z nami delili svoja znanja, izkušnje!  

Program je sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad in je bil za udeležence brezplačen.

Helena Furlan




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 192
Izšla: 24.11.2017
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.