Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.10.2017

delno oblačno
Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod v vzhodni Sloveniji bo občasno še možen rahel dež. Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj C.
7°C | 17°C
torek, 24.10.2017
2°C | 20°C
sreda, 25.10.2017
4°C | 20°C
četrtek, 26.10.2017
4°C | 20°C
petek, 27.10.2017
8°C | 18°C
Opozorila
Ponedeljek, 23.10.2017 ob 8h
Dodatnega opozorila ni.
7°C
17°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Vseživljenjsko učenje

Iz kuhinje je mamljivo dišalo


DRUŠTVA, ZAVODI, VSEŽIVLJENJSKO UČENJE

| |
21.11.2016      22:03
A A

Iz kuhinje je mamljivo dišalo


Ljudska univerza Ajdovščina je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Državnim izpitnim centrom v oktobru izvedla postopek certificiranja za kandidate, ki so pred tričlansko komisijo uspešno potrdili znanja in kuharske spretnosti ter pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo – NPK Pomočnik/pomočnica kuharja/kuharice. Vsem iskrene čestitke!


Deli:

Praktični del izpita je potekal v gostilni Pri Milanu na žagi v Budanjah. Gospod Milan si je vzel čas za nas na edini dan v tednu, ko je sicer prost in ima gostilno zaprto. Na široko je odprl vrata kuhinje in bil na voljo tako kandidatom kot izvajalcem izpita, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije. Pri Milanu na žagi smo se počutili dobrodošli in če se tudi vi odločite za kulinarično razvajanje, vam v Budanjah pri Vipavi gotovo ne bo žal.

Kandidati, ki so opravljali izpit, so se najprej ustrezno oblekli, obuli, nato pripravili delovno površino, posodo, pripomočke in vse sestavine. Delo je steklo skladno s kuharskimi postopki, ki so jih kasneje pojasnili članom komisije. Pripravili so različne jedi, od istrskih bobičev do slastnih pečenih jabolk in šobske solate, iz kuhinje pa je mamljivo dišalo. Strokovna komisija je pohvalila okuse jedi in iznajdljivost kandidatov pri delu v kuhinji. Z željami, da bi se kandidati čimprej zaposlili ter uspešno zgradili svojo nadaljnjo poklicno pot, smo izpite zaključili še s skupinsko fotografijo. Podelitev certifikatov pa je potekala kasneje, dogodku ob odprtju novih prostorov Ljudske univerze Ajdovščina. Več vtisov najdete na našem facebook profilu. 

Zahvaljujemo se vsem, ki so bili del dogodka, še posebej gospodu Milanu, ki kaže na primer dobrega sodelovanja, povezovanja izobraževanja odraslih ter gostinstva v praksi. Gostinska dejavnost je pomembna gospodarska panoga. Če bodo v njej delali usposobljeni zaposleni, bodo rezultati gotovo še boljši. Zato morebitne delodajalce, ki bi potrebovali pomočnike kuharjev, vabimo, da jih poiščejo tudi med našimi kandidati.

Helena Furlan




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 190
Izšla: 29.09.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo
Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.10.2017
Danes ni dogodkov.
24.10.2017 | Tečaji in delavnice
NE POSTANI SUŽENJ SVOJE MOBILNE NAPRAVE
24.10.2017 | Tečaji in delavnice
KLUB ZA STARŠE OTROK PRVE TRIADE
24.10.2017 | Tečaji in delavnice
NE POSTANI SUŽENJ SVOJE MOBILNE NAPRAVE
24.10.2017 | Tečaji in delavnice
KLUB ZA STARŠE OTROK PRVE TRIADE
25.10.2017 | Ostalo
PREDAVANJE: Zdravje skozi življenjska obdobja
25.10.2017 | Tečaji in delavnice
Predavanje: Demenca, kako jo prepoznati in kje poiskati pomoč?«
26.10.2017 | Tečaji in delavnice
Predavanje: Ženske za znanost

Bodite prvi pri oddaji mnenja.