Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
11°C
SOB.
19°C
10°C
10112

Pester december vrtca v Vipavskem Križu

V skupini Zvezdice iz Vipavskega Križa (Otroški vrtec Ajdovščina), kjer sva vzgojiteljici Suzana Bajc in Sara Krapež, smo bili decembra zelo aktivni. Otroci so bili deležni pestrega nabora dejavnosti.

Skupina Zvezdice je pod mentorstvom vzgojiteljic pričarala nasmehe na obraz domačinom Vipavskega Križa. Starejši ljudje, ki živijo sami in se težko kam odpravijo, so vedno veseli, ko jim dan z nasmehom in pozdravom popestrijo naši vrtčevski otroci. Zato smo se odločili, da jim v sklopu projekta Mladost na burji, polepšamo praznične dni z majhno pozornostjo.

Otroci, stari od 3 do 5 let, so iz gline izdelali zvezdice, jih okrasili in pomagali pri oblikovanju želja za voščilnico. Nastale so unikatne 'Zvezdice želja'. V ponedeljek, 13. decembra 2021, smo se skupaj odpravili na sprehod po Vipavskem Križu in potrkali na vrata starejšim domačinom. Vsak otrok je podaril eno 'Zvezdico želja' in ob tem zaželel lepe praznike in srečno novo leto.

Domačini so se nas zelo razveselili in bili ganjeni. Polepšali smo jim dan in predpraznične dni. Otroci so ob tem razvijali čut za solidarnost ter spoznavali, da moramo vsi ljudje v družbi med seboj sodelovati in si pomagati, da bi lahko ta delovala, ter omogočila preživetje, dobro počutje in udobje.

Otroci iz skupine Zvezdice so aktivno sodelovali tudi pri izdelavi jaslic za razstavo v domu krajanov Vipavskega Križa. Iz storžev so izdelali ovčke, tako da so jih pobarvali in obložili z vato. Glave so jim naredili iz stiropornih kroglic. Iz lesenih palčk od sladoleda so skupaj z vzgojiteljicama naredili skedenj in jasli.

Vzgojiteljici sta otrokom pripravili predstavo s senčnimi lutkami z naslovom 'Medved išče pestunjo'. Otroci so dobili vstopnice, se usedli na označena sedišča in uživali v predstavi. Ob koncu so si lahko ogledali zakulisje (osvetlitev, lutke, platno) in se preizkusili v igranju predstave. Za zaključek smo se ob toplem čaju posladkali z medenjaki, takimi ki jih ima zajček v zgodbi najraje.

Suzana Bajc

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi