Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
4°C
1°C
JUTRI
7°C
0°C
Deli
8904

Glasba - moja prijateljica

Na enoti Ribnik že dobro leto deluje Otroški pevski zbor Otroškega vrtca Ajdovščina. Z vajami smo začeli lansko leto januarja in od takrat doživeli veliko lepih in z glasbo napolnjenih trenutkov. Zbor sestavlja 34 otrok, ki prihajajo iz skupin: Rdeče pike, Modre pike, Rumene pike, Zebre, Žirafe, Oranžni metulji in Rumeni metulji.

Enkrat tedensko se dobimo na pevskih vajah, kjer otroci poleg razvijanja glasbenih znanj in sposobnosti odkrivajo tudi lepoto notranjega sveta in med seboj iščejo nove prijateljske vezi. Glasbi in petju tako otroci pripisujejo posebno vrednoto ter razvijajo svoj pevski glas, muzikalnost in estetsko doživljanje.

Na podlagi velikih želja otrok, da nastopajo pred starši in prijatelji, in lepih spominov in doživetij po lanskem nastopu na reviji vrtčevskih otroških pevskih zborov v Braniku smo se odločili, da letos pripravimo samostojni nastop. Program so nam pomagali popestriti in obogatiti učenci Glasbene šole Vinka Vodopivca  Ajdovščina in učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina pod mentorstvom svojih učiteljev.

Pevsko-glasbeni nastop pod naslovom Glasba moja prijateljica se je odvijal v petek, 8. aprila 2016 v Dvorani prve slovenske vlade, kjer so se otroci predstavili z devetimi otroškimi pesmicami, pretežno iz 'živalskega' sveta. Med posameznimi pesmicami so nastopili učenci godal in trobil glasbene šole, vse skupaj pa sta spretno in hudomušno povezovala učenca osnovne šole.

Za konec so se nam na odru pridružili vsi nastopajoči in popeljali poslušalce s pesmijo še v svet rim. Nasmejani in polni navdušenja so tako otroci stopili z odra in stekli k upravičeno ponosnim staršem. S koncertom sem bila tudi osebno zelo zadovoljna, ponosna na otroke iz otroškega zbora in ostale nastopajoče, saj so se vsi odlično odrezali.

Da pa je vse uspelo tako, kot smo si zamislili, iskrena hvala vsem, ki ste pomagali pri pripravi dvorane, občini Ajdovščina za prostor, učiteljem in učencem Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina in Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina  ter strokovnim delavcem in vodstvu Otroškega vrtca Ajdovščina.

Klavdija Mikuš

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij