Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

16. Cici umetnije

Letos je bil ponovno čas, da se srečamo na 16. Cici umetnijah. Prireditev, ki jo je povezovala Tamara Paravan, je potekala v Dvorani prve slovenske vlade 4. maja. Nastopili so otroci in zaposleni Otroškega vrtca Ajdovščina.

Za začetek se je predstavil zborček enote Ob Hublju, ki ga vodita Melita Rožič in Ana Štokelj. Zapeli so dve pesmi - Himno vrtca in Prijateljsko. Obiskovalce sta nagovorili ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina Alenka Močnik in urednica revije Cicido Maja Žugič. Za njima so na oder prišli otroci iz enot Selo in Vipavski Križ, ki so se predstavili s plesom - skupina Zajčki s Pot okoli sveta in skupina Zvezdice z Ob bistrem potoku je mlin, Ta požugana in Lepa Anka kolo vodi. Sledili sta skupini enote Ob Hublju, Rumeni in Modri, ki sta pripovedovali o Mačku Muriju. Melita in Gaja Rožič sta za konec poskrbeli za zanimiv duet, saj sta kot mama in hči zapeli pesem Tinkare Kovač Do roba in še čez.

S strani občinstva smo prejeli veliko pohval, ki so nakazovale, da so bili gledalci nad točkami in celoto navdušeni. Pohvale so se nanašale na kreativnost vrtca, ki ga bogatijo otroci in zaposleni z veliko talenti. To nam daje motivacijo za naprej, da se bomo še bolj trudili in s podobnimi nastopi pričarali nasmehe na obraze. Ob zaključku smo gledalce povabili še na ogled razstave likovnih del v Lokarjevo galerijo. Za nami so  tako še ene uspešno zaključene Cici umetnije. Se vidimo zopet čez dve leti.

Melita Rožič

Oglejte si tudi