Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Ustvarjalni in nagrajeni učenci OŠ Col

Dve prvi mesti na nagradnem natečaju Safe.si

Osnovna šola Col je v letošnjem šolskem letu sodelovala na nagradnem natečaju o varni rabi interneta, ki ga organizira Center za varnejši internet Safe.si. Natečaj je potekal v treh kategorijah: za I. triado Sejfko– likovni natečaj, za II. triado Safe.si – strip-natečaj in za III. triado Safe.si– video-natečaj. V natečaju je sodelovalo 29 osnovnih šol, prejeli so 102 izdelka, ki jih je ustvarilo 165 učencev pod vodstvom 31 mentorjev. Neža Bizjak in Eva Koren iz 3. razreda sta v kategoriji I. triade izdelali maketo Sejfkovi nasveti in zanjo prejeli 1. mesto.

Tobija Lampe, Tine Leskovec in Jure Puc iz 6. razreda so v kategoriji II. triade izdelali strip z naslovom Skrito geslo = dobri prijatelji in zanj prav tako prejeli 1. mesto.

Oba izdelka sta nastala pod mentorstvom Jasmine Likar Štinjek in sta objavljena na spletni strani http://safe.si/node/1568.

Srebrno priznanje za turistično nalogo

V šolskem letu 2015/16 sta Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo razpisala 30. državni festival Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega festivala je bila Zeleni turizem. Članice in član turističnega krožka Ana Bajc, Neli Bizjak, Saša Bolčina, Larisa Leban, Meta Pregelj in Špela Pregelj iz 8. ter Simon Peljhan iz 9. razreda smo pripravili turistično nalogo z naslovom 'Gremo v naravo po znanje in zabavo' in podnaslovom 'Nam bo lepo, hudičku pa hudo'. Naša mentorica je bila Jasmina Likar Štinjek.

S pomočjo naloge vas popeljemo po gozdu, ki se nahaja v bližini naše šole. Pripravili smo gozdno učno pot, ki je razdeljena na pet postankov, na vsakem od njih pa spoznamo eno pravilo gozdnega bontona, eno žival, uporabimo eno čutilo in izvedemo eno aktivnost. Po poti se veliko novega naučimo o naravi, gozdu, gozdnih živali, pa tudi zabavamo se, izdelujemo razne stvari iz naravnih materialov, si ogledamo pravljico in poskusimo svoj čaj. Gozd skušamo občutiti z vsemi petimi čutili: vonjem, vidom, sluhom, tipom in okusom.

Nalogo smo predstavili na 30. državnem festivalu v Kopru in zanjo prejeli srebrno priznanje

JL in člani turističnega krožka

Oglejte si tudi