Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Strokovni posvet Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije

Podružnične šole so izjemnega pomena, saj otrokom, ki so odmaknjeni od večjih središč, nudijo v varnem in domačem okolju kakovostno in uporabno znanje, enakovredno znanju vrstnikov na večjih šolah.

Vezi, ki se vzpostavijo med učenci, učitelji in krajem, se odražajo tako pri vsakdanjem delu kot pri posebnih dogodkih. Učenci med šolanjem negujejo stik z naravo ter spoznavajo in ohranjajo tradicijo domačega kraja. Ob praznikih sodelujejo na prireditvah s petjem, plesom, recitacijami, dramsko igro ter tako bogatijo sebe in svoje okolje. Šola je center dogajanja, ki ohranja življenje in poseljenost podeželja. Ljubezen do domačega kraja, ki jo razvijamo in negujemo v zgodnjih letih šolanja, nosimo v sebi, kamor koli nas ponese življenje.

Društvo učiteljev podružničnih šol – DUPŠ, ki je bilo ustanovljeno leta 2000 z namenom povezovanja le-teh, že nekaj let organizira različna izobraževanja, strokovne posvete o aktualnih temah, izmenjavo izkušenj ter strokovno sodelovanje tudi z zamejstvom. Vsako leto se strokovni posvet in srečanje odvijata na drugi podružnični šoli v Sloveniji. Na ta način se naše delo predstavlja širši javnosti.

Osnovna šola Dobravlje organizira 14. strokovni posvet Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije z naslovom Lepota in moč besede, ki bo potekal 11. aprila na podružnični šoli Črniče in 12. aprila na podružnični šoli Vipavski Križ.

V prvem delu posveta nam bo Nataša Konc Lorenzutti spregovorila o retoriki – javnem nastopanju. Drugi del posveta bo namenjen delavnicam, ki jih bodo vodile Nataša Konc Lorenzutti, dipl. igralka, magistrica umetniške besede, profesorica, avtorica učnega načrta za predmet umetnost govora v programu umetniške gimnazije in pisateljica, Marinka Šuštar, profesorica glasbene vzgoje, muzikologinja ter odlična zborovodkinja, je tudi dobitnica Gallusove plakete in najvišjega državnega priznanja za izjemne dosežke na področju šolstva, ter Katja Bucik, univ. prof. defektologije za osebe z motnjami sluha in govora, spec. pomoči z umetnostjo in plesno gibalna terapevtka.

Več o tem lahko preberete na spletni strani http://www.dups.si/, kjer najdete tudi prijavnico.

Program je namenjen vsem učiteljem podružničnih šol. Lepo vabljeni.

Osnovna šola Dobravlje

Oglejte si tudi