Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

POŠ Lokavec deli kulturo

Na pustni torek so podružnično šolo v Lokavcu, namesto učiteljic in učencev, napolnile vesele in razigrane maškare. Šolski prag so že zgodaj zjutraj prestopile princese, superjunaki, pravljične živali in druge pustne maske. Po sladkanju s pustnimi krofi pri malici smo se razigrane pustne maškare odpravile na sprevod po Lokavcu. Pisano maškarado so dodatno popestrili tudi vrtčevski otroci in kar dva harmonikaša, ki sta z veselo glasbo spodbujala rajanje in prepevanje po Lokavcu. Pri ohranjanju običaja, ki po starem izročilu v vas prinaša srečo in dobro letino, so se nam pridružili tudi starši, stari starši in drugi vaščani.

Pustno povorko smo kulturno obarvali z glasbenimi, plesnimi, gledališkimi, dramskimi in pevskimi točkami. Prvič smo kulturni program predstavili pri stari cerkvi, drugič pa smo kulturo delili pred trgovino Fama. Na ulicah smo z glasnim vzklikanjem, ropotanjem, plesom in petjem iz vasi preganjali zimo ter ob tem vaščane spravljali v dobro voljo. Ti so nas nagradili tudi s pustnimi dobrotami in sladkarijami.  

Vsem, ki so se nam pri veselem rajanju pridružili in nas obdarovali, se iskreno zahvaljujemo in upamo, da smo s skupnimi močmi ter z našo razigranostjo iz Lokavca pregnali zimo, v vas pa priklicali srečo in dobro letino.  

Učenci in učitelji POŠ Lokavec

Oglejte si tudi