Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ana Frank tudi v Ajdovščini

Potujoča razstava 'Ana Frank – zgodba za sedanjost' je del mednarodnega projekta, v katerega se je vključila tudi Slovenija. Razstava se je zaustavila tudi v Ajdovščini in sicer bo mesec dni na ogled v avli OŠ Danila Lokarja (od 5. februarja do 7. marca).

Le kdo ne pozna tragične zgodbe mladega dekleta, ki se je v času nacističnega terorja skrivalo na Nizozemskem in pisalo dnevnik? Njena brezčasna in žalostna usoda ni ostala zamolčana tako kot tisoče drugih … Po knjižni predlogi Dnevnik Ane Frank je nastal mednarodni projekt, v katerega se je vključila tudi Slovenija. V središču projekta je potujoča razstava z naslovom Ana Frank – zgodba za sedanjost. Ta se navezuje na dekličino življenjsko zgodbo in na slavni dnevnik, ki ga je pisala med drugo svetovno vojno, ko se je morala skupaj s svojo družino in znanci zateči v skrivališče.

Razstava se je ustavila tudi na naši šoli. Njena posebnost je, da po njej vodijo učenci, stari toliko, kot je bila Ana v času, ko je sama doživljala vojno. Razstava se ne navezuje le na njeno zgodbo, temveč tudi na še danes aktualne teme, kot so diskriminacija, kršenje človekovih pravic, empatija …

Za vodene oglede se je potrebno predhodno najaviti (031 335 506 ali kristina.valic1@gmail.com).

Savina Božič in Nataša Markič

Oglejte si tudi